AIK:s mäktiga aktion – unika grejen med Nisse Johansson

Advertisements
Foto: Bildbyrån

371 matcher gjorde Nils-Eric Johansson i AIK. Nu meddelar klubben på sin hemsida att försvarshjälten bevarat sitt DNA i en unik kaptensbindel som kommer säljas i begränsat exemplar.

Det var den 18 februari som det överraskande beskedet kom att Nils-Eric Johansson tvingades avsluta karriären på grund av hjärtfel. AIK-kaptenen hade därmed gjort sin sista match i den svartgula dressen. Det blev totalt 371 framträdanden i AIK och nu gör svenska mästarna en unik grej för att hedra hjälten som kom till Gnaget 2007.

På sin hemsida meddelar AIK att Johansson åkt ner till Schweiz för att bevara sitt DNA – och detta har nu resulterat i att detta DNA hamnat på 371 kaptensbindlar.

– Efter att vi tagit Nils-Erics DNA, som ju i sig är osynligt, tillsatte vi olika kemikalier som därefter har växt tillsammans med DNA-molekylerna till ett kristalliknande pulver. Det hjälper också att skydda DNA:t över en lång framtid, närmare bestämt minst 500 år, säger professor Robert Grass, som äger patentet på den världsunika teknologin, till AIK:s hemsida.

LÄS: NÄSTA STORSTJÄRNA SOM KAN LANDA I AIK 

Dessa 371 kaptensbindlar där Johanssons DNA finns på kommer att från och med i morgon (torsdag) säljas på AIK-shoppen online för ett pris på 3 499 kronor per samlarbox.

”I boxen finns förutom provröret med DNA-kristallerna och ett äkthetsbevis i form av ett numrerat certifikat även en unik kaptensbindel signerad av Nils-Eric Johansson. ‘Vår kapten-patchen’ har tagit ett naturligt steg från matchtröjan till kaptensbindeln”, skriver AIK.

– Nu får supportrarna chansen att ta med mig på matcher. Man kan säga att det är en ny form av supporterskap, att ta med ens DNA hem, säger Nils-Eric Johansson till klubbens hemsida.

Delar av intäkterna kommer att gå till Svartgul Julafton, något Johansson bestämt.

– Det här är ett sätt för mig att ge tillbaka en del av mig till alla supportrar för allt stöd. Nu är julen nära och då jag och min familj kommer att vara med i Svartgul Julafton kändes det passande att skänka pengarna dit och se till att barnen får en fin och värdig jul, säger 38-åringen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/12/aiks-maktiga-aktion-unika-grejen-med-nisse-johansson/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *