Fortsatta problem – nu slutar Twister Bi att tävla

Advertisements

Det blir ingen mer start för Twister Bi. Världsmästaren är inte kvitt sina lungproblem och kommer nu i stället att fortsätta sin karriär som avelshingst.

Stor succé under 2017 med nästan tio miljoner kronor intravat på en säsong och med segern i VM-loppet i USA som kronan på verket. Men segern i VM blev också den sista för Twister Bi. Hästen som haft en problematisk säsong i år har fortsatt svårigheter med sina lungor, varför man nu väljer att avsluta tävlingskarriären. Det rapporterar sulkysport.se.

– Vi tog BAL-prov och det visade sig att han fortsatt hade problem med sina lungor. Jag rekommenderade ägarna att inte tävla mer med Twister Bi. Förvisso finns det exempel på hästar som kommit tillbaka, men ofta är konvalescenstiden väldigt lång, säger veterinären Nicholas Dimitri till sulkysport.se.

Den i Italien födde och ägda sexåringen vann förra året i regi Jerry Riordan förutom VM-loppet även Oslo Grand Prix, Seinäjoki-Race och Ulf Thoresen Grand International samt slutade som tvåa i Jubileums-pokalen. Men det var i uppladdningen inför en presumtiv start i Prix d’Amérique som hästen fick lungproblem, besvär som man alltså inte lyckats bli av med. I somras flyttades Twister Bi till Timo Nurmos, men i tränarens regi blev det bara en start, ett favoritfall på Solvalla i november.

Twister Bi har nu lämnat Timo Nurmos stall för att flyttas till Broline International där han ska gå igenom tester inför en fortsättning som ett spännande nytillskott på avelsscenen nästa år. Sonen efter Varenne gjorde under sin karriär 56 starter, vann 21 lopp och tjänade 11,7 miljoner kronor. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/12/fortsatta-problem-twister-bi-slutar-att-tavla/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top