Guarato om Bold Eagle: ”Han är ingen maskin”

Advertisements

Kungakronan har onekligen hamnat på sniskan för Bold Eagle. Efter ett tungt nederlag i Prix du Bourbonnais är många frågande inför stjärnans fortsättning. Tränaren Sébastien Guarato menar att loppet blev på tok för tufft.

Fyra i Prix de Bretagne, sexa i Prix du Bourbonnais. Den dubble PdA-vinnaren Bold Eagle har inte fått en bra start på vintermeetinget och nu höjs oroade röster från flera håll hur-uvida han ska kunna hitta tillbaka till sitt rätta jag till jätte-loppet om sex veckor. Hästens tränare Sébastien Guarato menar att Bold Eagle av Franck Nivard fick ett alldeles för tungt lopp för att han någon chans i söndags.

– Barfotabalansen var bra för honom, det är det goda vi tar med oss. Vi vill inte ursäkta oss men han fick attackera från alldeles för långt bak i fältet. Hästen fick gå ensam i tufft tempo fram mot täten och det är tungt, det där hade inte ens den femårige Bold Eagle klarat. Hästen är ingen maskin; han gick mer än tusen meter utan rygg. Hade Franck Nivard fått de ryggar han velat hade han varit med i segerstriden, säger Guarato till canalturf.com.

Enligt den ursprungliga planen startar Bold Eagle nästa gång i det tredje B-loppet, Prix de Bourgogne som avgörs på Vincennes den 30 december. Ett lopp som han i fjol slutade tvåa i efter Propulsion. Sedan är tanken att gå direkt till Prix d’Amérique en månad senare.

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Läs även: Bold Eagle sexa – Delia du Pommereux vassast

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/12/guarato-om-bold-eagle-han-ar-ingen-maskin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top