Man at Work imponerade mest i Kontios trippel

Advertisements

Jorma Kontio har haft ett starkt år i sulkyn och ser även ut att kunna återta tronen som kuskchamp på Solvalla. På tisdagen drygade han ut ledningen med en trippel – där Man at Work stod för en synnerligen vass insats.

Örjan Kihlström har blivit mest segrande kusk på nationalarenan Solvalla de fyra senaste åren men i år är motståndet stenhårt. Med fyra tävlingsdagar kvar att köra är det faktiskt Jorma Kontio som har greppet om händelserna; när regerande mästaren Kihlström var avstängd passade ”den flygande finländaren” på att ta en trippel. Kontio, som varit champion på banan 2012 och 2013 leder nu med 90-85 över Örjan inför upploppsstriden.

Samtliga i segertrion på tisdagen hämtades ur Timo Nurmos stall. Den häst som imponerade mest under kvällen var utan tvekan femårige Man at Work. Valacken som här gjorde den femte starten i Nurmos regi hade ett lopp i kroppen efter uppehåll och visade att han nog har en lukrativ vinter framför sig. Processen gjordes kort, minst sagt.

Man at Work stack till spets direkt och med varvet från mål förvandlades loppet till en enhästsuppvisning. Ledningen drygades mest ut varefter loppet led och favoriten nådde upploppet många längder före motståndet. På segertiden 1.13,5a/2140 meter passerade han mål – en sekund före motståndet.

Kontios, och Nurmos, trippel hade tagit sin början redan i kvällens första lopp där treårige Deede Star tog karriärens andra seger på lika antal segrar. Den avslutades med valacken S.G. Charpentier som tog hem ett av V65-loppen genom att lätt vinna på 1.12,9a kort distans. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/12/man-work-imponerade-mest-kontios-trippel/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top