Franska sparkrav: Sänkt förstapris i Prix d’Amérique

Advertisements

När Readly Express vann Prix d’Amérique belönades ägarna med ett förstapris på 45 000 euro. Om han upprepar den bedriften i januari blir förtjänsten 45 000 euro lägre.

Det franska travförbundet stramar åt sin budget rejält under nästa år och det är något som i första hand kommer att avspegla sig i prissummorna. Totalt planerar man att skära ned sina kostnader med 32 miljoner euro under 2019, merparten av de pengarna ska hämtas genom lägre priser i loppen. Och inga lopp går säkra – den totala prissumman i Prix d’Amérique minskas med tio procent, skriver Equidia.

Sedan 2004 har prispotten i Prix d’Amérique varit en miljon euro, fram till 2013 var förstapriset en halv miljon och har de fem senaste åren legat på 450 000 euro. Men i 2019 års upplaga devalveras såväl totalsumman som förstapriset med tio procent, vinnaren erhåller med andra ord 405 000 euro vilket är det lägsta i loppet sedan 2003.

De lägre prissummorna ”drabbar” som sagt samtliga lopp och även andra klassiker får under nästa år finna sig med minskade förstapris. Vinnaren i montédrabbningen Prix de Cornulier får i januari 50 000 euro lägre än i år, likaså vinnarna av Prix de France och Prix de Paris. I de senare nämnda loppen handlar minskningen om 13 procent.

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/13/franska-sparkrav-sankt-forstapris-prix-damerique/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top