JUST NU – PÅ FD: Kindberg engagerar sig i MFF – ”Måste fixa detta”

Advertisements

I fjol gick Östersund raka vägen till slutspel i Europa League. Nu är MFF nära att göra detsamma och precis som för ÖFK ska det gå via Istanbul. Brottsåtalade Daniel Kindberg pratar just nu inte med media men gör här ett undantag:
– Jag kommer att sitta som klistrad i kväll. Malmö måste fixa detta. Det skulle vara otroligt viktigt för allsvenskan, säger ordföranden till FotbollDirekt på torsdagen.

Det var i måndags som det stod klart att Östersunds Daniel Kindberg åtalas på fyra olika punkter för ekonomisk brottslighet, bland annat grovt bokföringsbrott.

Åklagaren Niklas Jeppsson ansåg att han har all bevisning som krävs medan Daniel Kindbergs försvar genom Olle Kullinger var lika övertygade om ett frikännande.

En mycket svår situation för en person som i dag är ett av fotbolls-Sveriges mest omtalade namn. Kindberg har varit tydlig med att han inte kommer besvara frågor kring åtalet innan rättegången.

Samtidigt fortsätter han att hjälpa klubben på det sportsliga planet och kan prata om saker som rör det. För ett år sedan kvalade ÖFK in till slutspelet i Europa League. Nu är MFF nära att göra detsamma.

– Vi var också nere i Istanbul och jag känner att jag/vi verkligen vet vad som väntar Malmö där nere, säger Daniel Kindberg till FotbollDirekt.se.
– Ja, jag måste hålla på Malmö. Klart jag gör. Det borde hela fotbolls-Sverige. Allsvenskan som liga behöver både rankingpoäng och och ett högre anseende. Det ligger i allas intresse att det går bra för som exempelvis MFF i kväll.

Hur ser du på jämförelsen med vad ni gjorde mot Galatasaray i fjol när nu Besiktas väntar denna gång?
– Men att MFF förmodligen har en svårare match än vad vi hade. Helt ärligt så hade säsongen i Turkiet inte börjat när vi mötte Galatasaray. Nu är Besiktas i gång och det kommer för Besiktas inte att gå att skylla på att Malmö har fördelar på det viset. Sedan har ju MFF mer erfarenhet än vad vi har. Jag tror faktiskt Malmö vinner i kväll. Ja, jag tror det.

Rent personligt för Daniel Kindberg så är emellertid tillvaron mindre rolig just nu med det åtal för ekonomisk brottslighet som riktats mot honom. Men han kan utan problem röra sig ute i Östersund och säger sig känna ett oerhört stöd från staden:
– Jag kommer att vara för evigt tacksam för detta. Jag går huvudgatan upp och ner varje dag och möter bara uppmuntrande ord.

Ingen som gapar glåpord efter dig?

– Nej, du haha, så gör vi inte i Jämtland. Nej, men jag är ju människa, jag är ju människa jag också. Alltså, jag känner trots allt ett balanserat lugn även om jag har ups and downs. Ja, men så är det. Klart jag är påverkad. Det måste rimligen vem som helst vara av den situation jag är i. Men min familj, vänner och människorna i Jämtland är fantastiska – och så har jag en execeptionell advokat som verkligen bryr sig. Det är lätt att förstå varför han är så framgångsrik.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/13/just-nu-pa-fd-kindberg-engagerar-sig-mff-maste-fixa-detta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *