Perfect Spirit får behålla Hambletonian-segern

Advertisements

Det var förra sommaren som Perfect Spirit tilldömdes segern i Hambletonian för sin dåvarande tränare Åke Svanstedt. Nu, sexton månader senare, är segern också avgjord i domstol.

Segrar i Sprintermästaren och Kungapokalen i år och över tre miljoner kronor plus på kontot. Nu har Perfect Spirit också definitivt vunnit Hambletonian – förra sommaren. Turerna kring vem som verkligen var vinnaren  det stora tre-åringsloppet i USA i augusti 2017 har varit många. Nu har saken definitivt avgjorts i civil domstol, kungörs på ustrotting.com.

Bakgrunden till historien var att Perfect Spirit, då i träning hos Åke Svanstedt, passerade mål som tvåa i Hambletonian men att måldomarna bedömde att målettan What the Hill körts snävt av David Miller och flyttades ned i resultatlistan. Ärendet har därefter behandlats av New Jersey Racing Commission och drivits vidare till ett civilrättsligt mål. Nu meddelar dock New Jersey Office of Administrative Law att man går på samma linje som den ursprungliga. Därmed får Perfect Spirit och ägaren Srf Stable (Lennart Ågren) behålla Hambletonian-segern värd en halv miljon dollar. (Foto: ALN).

Här kan du se Hambletonian 2017.

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/13/perfect-spirit-far-behalla-hambletonian-segern/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top