Trix on Line tog snabb revansch i Breeders Crown

Advertisements

Han orkade inte från spets i Uppfödningslöpning senast men revanschen kom omedelbart. Sören Norbergs läckre Trix on Line såg ut att ha gott om krafter sparade till nästa säsong när han dansade hem Breeders Crown på Jägersro.

Med tre segrar på lika många starter kom Trix on Line till finalen av Uppföd-ningslöpning i sin senaste start. Talangen efter Trixton och med unghäststjärnan Fascination som mamma, anförde då fältet men kunde inte stå emot över upploppet. Fast när 175 000 kronor stod på spel i Breeders Crown hemma på Jägersro under onsdagen, kunde tvååringen återuppta segerraden efter att ha bollat med motståndet från ledningen.

Liksom i de tidigare starterna tog Christoffer Eriksson plats i sulkyn och bakom Trix on Line förvandlade de spetsstriden till intet; Sören Norbergs löfte satt i tät på några få meter och släppte sedan aldrig någon i farlig närhet. Efter ett första varv på 1.17 kunde favoriten avsluta de sista 500 meterna i underkant 1.12 för att på 1.15,2a/1640 meter med krafter i behåll bärga bucklan. För Trix on Lines del blir det nu vinterträning och sikte mot en spännande treåringssäsong.

*En häst som verkligen är i sitt livs form är David Källgrens sto Speedy Foxy Vicane som på kort tid tagit tre segrar i Silverdivisionen och ställer siktet mot finalen i jul. Nu kunde hon på Jägersro värma upp med ännu en seger. Kim Eriksson gav nioåringen en sparsmakad resa i ryggar, vid ingången av upploppet sågs hon fortsatt i kön, men efter fritt och en sylvass avslutning de sista 150 meterna svarade formhästen med att hinna sätta nosen först på linjen. 1.12,5a/1640 var segertiden.

*Dryga 3140 meter och ensam på dubbla tillägg på det, var inget hinder för Marcus Lindgrens duktige fyraåring Prosperous som härdats i tuffa gäng under året. I händerna på Johan Untersteiner tog han sig successivt fram i andra utvändigt och kunde vänta till först 300 meter kvar innan man skred till verket. Prosperous avgjorde i ett nafs och vann stayerloppet på 1.14,4/3180.

*V86-lösningen blev omöjlig för spelarna. De få som fanns kvar inför den sista avdelningen fick nöja sig med sju rätt sedan Sebastian Journey avslutat med att vinna Klass 1-försöket på Solvalla. För Claes Sjöström anförde Timo Nurmos-valacken från start till mål i laddad stil för att ohotad ta segern på 1.12,9a kort distans. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/13/trix-line-tog-direkt-revansch-breeders-crown/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top