Comeback för Nimbus C.D. – kvalar i nya regin

Advertisements

Det var två och ett halvt år sedan senast som Nimbus C.D. startade. Men nu kan hästen vara på väg mot en ny comeback. För Robert Bergh väntar i nästa vecka ett kvallopp.

I träning hos Stefan Hultman hade Nimbus C.D. en stark säsong 2015 som femåring och vann då bland annat Jubileumspokalen. På kontot för den numera åttaårige valacken finns lite drygt tre miljoner. Men det var i juni 2016 senast som vi såg den elegante fuxen i tävlingssammanhang. Nu kan Nimbus C.D. vara på väg mot en förnyad comeback.

Under 2016 övergick Nimbus C.D. i regi Pasi Aiko och under säsongen gjorde han sex lopp, var bland annat tvåa i Prins Daniels lopp, men segrarna uteblev. Hästen fick därefter en kort sejour i Frankrike innan han återvände till Sverige. För Peter Untersteiner gick han ett kvallopp i augusti förra året, men i stället för come-back väntade ny vila på grund av gaffelbandsbesvär.

I våras bytte Nimbus C.D. tränare igen – och återfinns numera i Robert Berghs stall. Och det är för honom som det på onsdag stundar vad som kan vara början på vägen tillbaka. Fuxen är anmäld till ett kvallopp på Bergsåker med tränaren själv i sulkyn. (Foton: ALN).

Läs även: Efter lång frånvaro: Nimbus CD till Robert Bergh

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/14/comeback-for-nimbus-c-d-kvalar-nya-regin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top