Han har biljett till AIK:s matcher resten av livet – köpt evighetskort: ”Blev sugen direkt”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

AIK lanserade Evighetskortet – för 189 100 kronor har man biljett till AIK:s hemmamatcher livet ut. Nu har AIK klart med en första köpare i Magnus Käck.
– Jag blev sugen direkt när AIK gick ut med det för tre veckor sedan, jag har årskort och är ständig medlem i klubben. Det hade varit häftigt med ett evighetskort, och ännu häftigare att skriva in sig i historieböckerna som den förste, säger han till Fotboll Sthlm.

I slutet av november så lanserade AIK en ny sorts årskort. Evighetskortet gäller för varje år, livet ut – personen som köper kortet får dessutom fritt välja läktarsektion i varje enskild match.

AIK:s lansering av evighetskortet hänger ihop med årskortskampanjen ”Med dig vill jag leva”, där det stora temat är att AIK är konstanten, oavsett var man befinner sig i livet. Evighetskortet är en symbol för det, och nu har AIK en första köpare. 43-årige Magnus Käck har bestämt sig för att bli först ut. Käck driver en Ica-butik i Järvastaden och har haft flera samarbeten med AIK tidigare, bland annat genom att butikens namn funnits på reklamskyltar under hemmamatcher.

– Att vi har supportrar som väljer att manifestera sin livslånga kärlek till AIK på det här sättet säger lite om vilken typ av klubb som AIK är. AIK är någonting man bär med sig genom hela livet, oavsett vem man är eller var i livet man befinner sig. Jag är väldigt stolt över det mottagandet som Evighetskortet har fått och att vi nu har en supporter som valt att införskaffa det. Det är helt fantastiskt, säger AIK:s biljettansvarige Fredrik Söderberg i ett pressmeddelande.

Magnus Käck säger att han direkt kände suget att köpa ett Evighetskort när AIK lanserade det.

– Jag frågade Stefan (Jonasson, kommersiell chef i AIK Fotboll) hur många evighetskort som de hade sålt, men han sa att det ännu inte var någon som hade köpt ett kort. Jag blev sugen direkt när AIK gick ut med det för tre veckor sedan, jag har årskort och är ständig medlem i klubben. Det hade varit häftigt med ett evighetskort, och ännu häftigare att skriva in sig i historieböckerna som den förste. Ingen minns en tvåa, säger han till Fotboll Sthlm.

Evighetskortet är inte direkt gratis. 189 100 kronor kostar det, och för många ett stort beslut att ta att lägga så mycket pengar på någonting. Magnus Käck säger att han har täckning för det, däremot har han velat ligga lågt med att han köpt kortet till dess att AIK gått ut med nyheten.

– Jag har inte berättat för någon, utan har i samklang med AIK väntat tills det blir offentligt Det är viktigt för mig att AIK använder den här försäljningen så att det blir så stort som möjligt. Det är en pojkdröm att få synas tillsammans med AIK.

Magnus Käck berättar att han började följa AIK:s hockeylag i tonåren, och de senaste tio åren har han följt Gnaget tätt. Hans bästa AIK-minne är ett färskt sådant: Näst sista omgången i allsvenskan i år, 2-1-segern borta mot Östersund.

– … Det var då som det kändes klart. Det har varit ett jävligt häftigt AIK-år. Att avsluta året med SM-guld och att köpa det här kortet…. Ju mer jag tänker på det… jag kommer ha det här kortet för alltid, och om 30 år är jag 73, det är ju inte omöjligt att jag lever då. Sedan kanske jag dör om ett år, jag kanske kör ihjäl mig nu medan vi pratar. Vad som helst kan hända, det är häftigt.

AIK har som målsättning att sälja minst 12 000 årskort, och man är snart halvvägs berättar Fredrik Söderberg:

– Vi har sålt 5 394 årskort just nu vilket är rekordmånga så här långt innan premiären, men vi siktar på att nå 6 000 innan nyår.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/14/han-har-biljett-till-aiks-matcher-resten-av-livet-kopt-evighetskort-blev-sugen-direkt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *