Inför V75: Fler än Nadal har chans från Reijos stall

Advertisements

Det var en efterlängtad seger som Nadal Broline tog senast då han besegrade Propulsion i Silverhästen. På lördag är siktet inställt mot ny seger på Åby – men Nadal är inte den enda vinstmöjligheten från stall Reijo Liljendahl.

Åttaårige Nadal Broline har haft sin bästa säsong på banan i år. På elva starter har hästen travat in över två miljoner och på meritlistan finns en bronspeng från Elitloppet, andrapris i Årjängs Stora Sprinterlopp och en fjärdeplats i Sundsvall Open Trot för att nämna ett urval.

Fast segrarna hade uteblivit under en lång tid, när han i sin senaste start tog en förlösande sådan i Silver-hästen på Solvalla. Efter spets runt om förpassade valacken bland andra PdA-satsande Propulsion till det slagna fältet. Nadal Broline är en av flera chanser som Reijo Liljendahl har när V75 körs på Åby.

– Ja, men det tycker jag att det ser positivt ut igen. Hästarna är i bra form, sedan är det höst och man vet aldrig; det är ju infektioner och sådant som kan sätta käppar i hjulen, säger Reijo Liljendahl till travnet.se.

När Nadal Broline vann senast, var det hästens andra seger i år; den första kom i Algot Scotts Minne på just Åby i mitten av maj. Nu återvänder han till Mölndalsovalen och måste ses med goda chanser till att upprepa bedriften, den här gången är det Legolas Minne på menyn.

– Hästen gick ju fint senast, han är i bra form och som det känns i jobben är han lika fin som han var inför senaste starten. Det var en bra insats, hästen fick ändå göra jobbet själv i ledningen, men han fick ett gynnsamt utgångsläge då för en gångs skull och det hjälpte oss.

En välförtjänt seger, som det heter?

– Det kan man säga, men du vet hur det brukar vara i den här branschen; travet är inte alltid rättvist.., säger Reijo.

Erik Adielsson återtar tömmarna bakom Nadal Broline på lördag, då Ulf Ohlsson befinner sig på semester. Ekipaget lottades till innerspåret bakom bilen i det relativt lilla fältet, ett läge som tränaren ser som det bästa. Förhoppningen är nog att kunna göra en repris på det senaste loppet.

– Ja, det är ett perfekt läge för vår del. Det är där han ska vara. Sen om det är någon som är snabbare från början och tar en längd på honom så får kusken hitta på något annat helt enkelt. Det är inget som oroar oss direkt och hästen har ju visat att han går lika bra bakifrån. Det är klart att man måste tro på en vettig vinstchans den här gången också.

Nadal Broline lär bli klar favorit i Gulddivisionen, men Solvallatränaren har fler ess i rockärmen. I Bronsdivisionen (V75-7) selar han ut Exclamation Mark som varit ett flitigt bi på V75 den senaste tiden och nu ser ut att ha ett fint läge för en fullträff på rikstoton.

– Jo, men han var bra senast. Hästen hade inte startat på ett tag inför det och det var nog ett formhöjande lopp som han fick då. Han hade haft en lätt förkylning efter loppet före det, men det släppte fort, han tappade inte så mycket på det och har gått bra i jobben.

Du tror på bra chans här också?

– Jag tycker att han ska ses med en bra chans, eftersom han fått ett vettigt utgångsläge här. Hästen är snabb från start, även om det är kusken som får lägga upp taktiken och inte jag.

Exclamation Mark är dock bara en av två Liljendahl-träningar i loppet. På utsidan av honom startar Mellby Emeralds som senast gjorde en avstickare till Bjerke. Femåringen lär nog få färre streck på sig än sin ett år yngre stallkollega, men tränaren tycker inte heller att han är borträknad ur leken.

– Han gör det också bra, men jag tror inte riktigt att han gillade de snäva svängarna i Norge senast. Hästen gick ändå ett bra lopp och hade nog lite sparat i mål också. Jag tror nog inte Mellby Emeralds är borta här han heller, det är också en häst som är snabb ut och som fått ett bra läge. Jag tycker att han var klart bra när han vann i Sundsvall för tre starter sedan och det är nog positioner som avgör mycket mellan våra två i loppet. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/14/infor-v75-75/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top