Jerry Riordan starkt kritiskt kring Twister Bi

Advertisements

En av världens bästa travhästar i fjol, men efter ett år fyllt av motgångar kom beskedet att Twister Bi slutar tävla. Förre tränaren Jerry Riordan är nu starkt kritisk.

Förra årets hade Twister Bi en fenomenal säsong på tävlingsbanan vilken bland annat inkluderade segrar i Oslo Grand Prix och VM-loppet. Totalt travade hästen in nästan tio miljoner kronor och var en av världens hetaste. Men hästen drabbades av problem med lungorna och efter årets säsong, kantad av bakslag, kom tidigare i veckan beskedet att sexåringen slutar för att i stället ägna sig åt en avelskarriär.

Hästen tränades under det framgångsrika 2017 av Jerry Riordan, men i somras flyttades Twister Bi till Timo Nurmos regi. I en intervju med norska Trav og Galopp-Nytt är den förre tränaren nu öppen med sin kritik kring det som hänt stjärnhästen.

– Jag sa till ägarna redan i vintras att Twister Bi var lungblödare och att det bästa vore att sända honom till USA, där hade han kunnat tävla med medicinen Lasix som motverkar att det blöder från lungorna. Jag sa att han med rätt behandling, och i träning hos Svanstedt eller Takter, skulle springa runt den amerikanska eliten och i tillägg tjäna miljoner som avelshingst, säger han till tgn.no.

Riordan menar att han och de italienska ägarna då var överens om framtiden, men i stället valde man att byta tränare och prova Twister Bi hos Timo Nurmos. I hans regi gjorde hästen comeback i höst, men gjorde bara en start. Lungproblemen konstaterades vara tillbaka.

– Så de flyttade hästen bara till Timo Nurmos. Det får ägare göra, det är deras rätt och egendom. Men jag blev besviken när Nurmos i intervjuer berättade i vilket dåligt skick han var, och hur mycket bättre han blivit efter att ha varit hos honom. Nonsens, Nurmos visste hela tiden att hästen var lungblödare, han berättade det bara inte. När han sedan gjorde comeback var hästen värre än någonsin. Jag vill gärna vara lojal mot alla mina kollegor, men sättet som Nurmos behandlat mig och Twister Bi-fallet på är jag förbannad över, säger Jerry Riordan. (Foton: ALN).

Läs även: Fortsatta problem – nu slutar Twister Bi tävla

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/14/jerry-riordan-starkt-kritiskt-kring-twister-bi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top