Storstjärnan om framtiden – flirten med IFK Göteborg

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Marcus Bergs kontrakt med Al Ain löper ut i sommar. Landslagsstjärnan hade Jonas Olsson som tränare i IFK Göteborg 2007 och att samme Olsson nu rattar klubben som sportchef är något som kan påverka att Berg väljer Blåvitt.
– Det är klart att man gärna har folk i klubben som man har en relation till och som man litar på, säger Berg till Sportbladet. 

14 mål på 17 allsvenska matcher 2007 gav Marcus Berg ett kontrakt med Groningen på sommaren samma år och därmed var anfallaren inte med och lyfte SM-pokalen på hösten med IFK Göteborg. Tränare då var Jonas Olsson, som nu i höstas tog över som sportchef för klubben efter sparkade Mats Gren.

Mer än elva år har gått sedan Berg lämnade Blåvitt och tillsammans med Gustav Svensson, Pontus Wernbloom och Oscar Wendt är han en storspelare som IFK-fansen drömmer om ska komma hem.

Till sommaren löper Bergs kontrakt med Al Ain i Förenade Arabemiraten ut och med tanke på att Olsson nu är sportchef i Blåvitt kan det möjligen öppna för en comeback – eller?

– Vi känner ju varandra hyfsat väl även om det är elva, tolv år sedan han var min tränare i IFK Göteborg. Jonas är en jättebra person, han är trygg och vet vad han vill. Han är inte en som bara snackar. Han vet vad som gäller och är rak med det. Personligt tycker jag det är viktigt. Blir han kvar så är det bara positivt för Blåvitt, säger Berg till Sportbladet och fortsätter:

– Det är klart att man gärna har folk i klubben som man har en relation till och som man litar på. Absolut att det påverkar vilka som finns i IFK Göteborg när jag känner att det är dags för att flytta hem, att man känner den tryggheten.

Landslagsstjärnan har hunnit bli 32 år gammal. Han har förutom spel i Blåvitt, Groningen och Al Ain även spelat i Hamburg, PSV Eindhoven och Panathinaikos. När en eventuell comeback i IFK Göteborg sker vet inte Berg.

– Någon dag ska vi flytta hem så ju äldre jag blir desto närmare kommer vi den dagen. Sedan om det blir till sommaren, om ett eller två år ytterligare – vi får väga alternativen mot varandra.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/15/storstjarnan-om-framtiden-flirten-med-ifk-goteborg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *