V75: Nadal Broline glänste igen på stark vinnartid

Advertisements

Dagens största favorit höll. Nadal Broline följde upp segern senast med en ny då han i lekande lätt stil tog hem Legolas Minne på vassa 1.10,6 i decemberluften.

Efter en stark tävlingssäsong men med en hel del stolpe ut, verkar det nu ha blivit proppen ur för Nadal Broline. Reijo Liljendahls tuffing följde upp segern i Silverhästen senast, med att på väldigt lätta hovar hemföra också Legolas Minne, lördagens Gulddivisionen på Åbytravet.

– Han sviker oss aldrig den här gubben. Man blir lite darrig på rösten, för jag tycker så mycket om den här hästen. Han har haft form en längre tid nu, men man är ju alltid lite orolig; hösten är lång och det är inte alltid så lätt det här. Jag är så tacksam att Erik fick vinna med honom nu också. Ser han bra ut kanske det blir V75-finalerna också, sa Reijo Liljendahl i ATG Live.

Uppgiften blev enkel för Nadal Broline. Erik Adielsson fick iväg storfavoriten snabbt från start och höll ut Västerboonthenews som kort senare svarade med en galopp. I och med det var i princip loppet nog redan över. Ledaren klockade första 500 i underkant 1.09 och fortsatte hålla farten relativt högt där framme i front. Motståndet behövde aldrig göra sig något besvär, även om Turno di Azurra gick en fin avslutning, Nadal var i sin egen klass. Segertiden stannade vid trevliga 1,10,6a/1640 meter, en stark tid med årstiden i åtanke.

*****

*Stenhård slutstrid i Silver-divisionen. Favoriten Velvet Gio tryckte sig till ledningen med två varv från mål och fick en stund senare Olle Rols utvändigt om sig. Kampen dessa båda emellan var tuff när man nådde upploppet, men ledaren höll ifrån sig den utvändiga uppvaktningen. Fast invändigt kom nu Jörgen Sjunnesson loss på open stretch med norske Gigant Invalley som svarade men en vass spurt – för att snuva favoriten precis på linjen. 1.14,0a/2640 travade vinnaren som tränas av Truls Desserud.

*Skön hemmaseger i Klass 2. Anders Christiansson skötte spakarna bakom Vikings Preacher som tränas av Tony Löfqvist som fick njuta första tränar-segern på V75. Fyraåringen hittade fram till spets efter ett halvvarv, men fick strax senare loppets stora favorit Arch Lane utvändigt om sig. Fast ledaren skulle aldrig släppa honom förbi sig, försvarade sig helhjärtat hela vägen och vann säkert på 1.15,4a över 2640 meter.

*Rick Ebbinge brukar alltid ha att köra med när han kommer till Sverige, med Velten Versailles var det inget undantag. Nederländ-aren kom till dagens treåringslopp med fyra segrar på lika många försök och visade att han dög gott också i svensk konkurrens. Velten Versailles kom tidigt till ledningen och höll utan större problem ifrån sig Townshend Broline i avslutningen. 1.14,4a/2140 visade klockorna.

*Stoloppet till Peter Untersteiner och formstarka femåringen Stonewashed Diamant. Tyskan fick ett angenämt lopp i andra par utvändigt och gav sig iväg till attack med drygt 600 meter kvar. Man tog sig snabbt fram i dödens, för att koppla greppet ur sista sväng och enkelt hålla undan för piggt avslutande jätterysaren Thorn Bird. 1.13,2a/2140 meter var vinnartiden.

*Petri Puro-tränade Martin de Bos är verkligen ingen bluff. Insatsen i Klass 1 var riktigt stark. För Kim Eriksson fick fyraåringen efter en bit i tredjespår syna dödens med 1500 meter kvar av loppet och skulle där förbli resten av resan. Greppet om ledaren kopplades ur sista sväng men då satte Baxo Epice som liftat med i rygg in stöten. Martin de Bos vägrade dock att ge sig och höll undan med minsta marginal på 1.13,9a/2140.

*Apropå Rick Ebbinge – i Bronsdivisionen kom dagens andra V75-viktoria. Segervapnet den här gången var Tuxedo Bi som kom med fyra raka segrar i bagaget. Valacken fick en fin resa som trea i andraspår, kunde följa i rygg när anfallet drogs upp redan 800 meter kvar. Favoritduon Exclamation Mark och Hawk Cliff som gått i spets och dödens, stod handfallna över upploppet, när Ebbinge lät sin häst trava på för fullt över upploppet. Mycket enkelt vunnet på 1.13,7a full distans. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/15/v75-78/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top