”Vet att jag har ögonen på mig – men jag älskar att spela i AIK”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Oscar Linnér svarade för ett starkt 2018 och AIK-målvakten ryktas aktuell för utlandet. 21-åringen trivs själv som fisken i vattnet i Gnaget.
– Jag älskar att spela i AIK. Samtidigt är framtiden oförutsägbar och spelar man i AIK har man alltid ögonen på sig, det vet jag att jag har haft under säsongen, säger han till Fotbollskanalen. 

Det var i fjol som Oscar Linnér tog över som förstamålvakt i AIK då Patrik Carlgren lämnade för utlandet. Stundtals kraftigt ifrågasatt i fjol, men i år en av allsvenskans bästa målvakter.

Efter SM-guldet är Linnér en av AIK-spelarna som ryktas aktuella för en utlandsflytt i vinter, men 21-åringen själv har inte bråttom iväg.

– Jag älskar att spela i AIK. Det är en extremt utvecklande miljö att vara i. AIK är den klubb där förväntningarna är som högst och trycket som störst. Just därför är jag väldigt nöjd över att ha kontrakt i AIK över två år till. En fantastisk chans att ta ytterligare steg. Samtidigt är framtiden oförutsägbar och spelar man i AIK har man alltid ögonen på sig, det vet jag att jag har haft under säsongen, säger han till Fotbollskanalen.  

Linnér var andramålvakt bakom Pontus Dahlberg i U21-landslaget – ett U21-landslag som AIK-keepern nu är för gammal för att representera. Linnér slutar dock inte bära den blågula tröjan för det. Han är en av tre målvakter som är uttagna till landslagets januariturné – något han givetvis är belåten över.

– En fantastisk möjlighet. Jag ser fram emot att få vara med och lära känna verksamheten runt A-landslaget. Det blir en bra erfarenhet, konstaterar Linnér och fortsätter:

– Det här har jag gjort mig förtjänt av. Men jag är ödmjuk inför faktumet att det är många svenska målvakter som presterar bra.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/15/vet-att-jag-har-ogonen-pa-mig-men-jag-alskar-att-spela-aik/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *