Australisk segermaskin – kan bli Elitlopps-häst?

Advertisements

När finalen av Inter Dominion kördes i Australien på lördagen, motsvarade segermaskinen Tornado Valley förväntningarna. Nu kan succéhästen bli ett av vårens exotiska inslag i Elitloppet.

Efter att inte ha körts sedan 2012 återkom Oceaniens för-nämsta race för travarna, Inter Dominion Trotting Champion-ships, i år. Under lördagen på banan Tabcorp Park utanför Melbourne avgjordes finalen med ett förstapris motsvarande cirka 550 000 kronor. Segern gick till den stora favoriten Tornado Valley med Kate Gath i sulkyn – första kvinnan att vinna loppet.

Tornado Valley motsvarade favorittrycket genom att leda loppet från start till mål. Valacken var kvick iväg, spetsade direkt och höll i slutstriden ifrån sig den starkt avslutande rysaren Sky Petite. Vinnaren kom i mål på 1.14,2/2760 meter. Tornado Valley har verkligen gjort stor succé i regi Andy Gath och sjuåringen har vunnit 17 av sina 19 senaste starter. Nu är den australiske segermaskinen en häst som nämns i det tidiga snacket inför Elitloppet i maj.

– Det är en jättefin häst och startsnabbhet visade han ju också. Han är svår att sätta in men det är klart att en start-snabb segermaskin är intressant. Jag gillar verkligen hästen och jag kommer att följa honom framöver för att se vart det tar vägen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Kanal 75. (Foto: ALN).

Här kan du se loppet.

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/16/australisk-segermaskin-kan-bli-elitlopps-hast/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top