Face Time Bourbon och Björn Goop överlägsna

Advertisements

Face Time Bourbon är bästa treåringen i Frankrike. Utrustad med Björn Goop i sulkyn kunde Sébastien Guaratos jättetalang ta en överlägsen seger i Critérium des 3 Ans på Vincennes.

Björn Goop noterades på söndagen för ännu en riktigt stor framgång i Frankrike. Som kusk bakom den stora favoriten Face Time Bourbon i det franska kriteriet för treåringarna, Critérium des 3 Ans, kunde han ta en mycket enkel seger. Ready Cash-löftet, som tränas av Sébastien Guarato, stod i sin egen klass när han lämnade övriga fältet över upploppet på väg mot segern värd 108 000 euro. Det här var hästens nionde seger på tio starter.

Face Time Bourbon kom iväg bra och inledde loppet som tredje häst. Före travade Philippe Allaires duo Fly With Us i spets med andrahandaren Feliciano i rygg. Men efter 1200 meter avverkade tappade Fy With Us aktionen, föll över i passgång och togs ur loppet. Feliciano fick ledningen, men nu lät inte Björn Goop vänta på sig särskilt länge. Efter de första 1700 travade på 14,7 tryckte han till, fick överta täten och när favoriten sedan tänjde på stegen genom den sista kurvan fick ekipaget flera längders försprång.

Segern var redan i hamn när man nalkades upploppet. Björn Goop kunde i sulkyn säkert konstatera att han hemfört en ny Grupp 1-löpning, när Face Time Bourbon med som det såg ut, krafter kvar gick ifrån den sista biten för att fastställa segertiden till 1.14,4 över 2700 meter. Bakom var det stoet Favorite Fligny som gick en stark spurt för att greja silvret, före Fanina des Racques. För Feliciano tröt krafterna den sista biten.

***** Se loppet här.

Prix de Chateaudun (51 750 euro) fick se en stänkare vinna då Mickaël Cormy satte dit stallets Balbir. Valacken kom hastigt fram utvändigt om ledande favoriten Ceylan Daipret i sista kurvan, kopplade greppet om denne och höll lätt undan för kvickt avslutande Bolide Jénilou på segertiden 1.14,0/2850. Här slutade Carabinieri, med Franck Nivard, på en tredjeplats värd 16 100 euro efter en godkänd avslutning. Johan Untersteiner körde i loppet själv Day or Night In som dock fick nöja sig med sjundeplatsen. (Foton: ALN)

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/16/face-time-bourbon-och-bjorn-goop-overlagsna/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top