JUST NU – PÅ FD: Vill se det ageras med MFF-succén – ”Fantastisk affär”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Marcus Antonsson sköt Malmö FF till sextondelsfinal i Europa League och konstaterade sedan för FotbollDirekt att han bör nosa på en landslagsplats – något FD:s reporter Casper Nordqvist håller med om.
– Antonsson har det där lilla extra som gör honom extremt giftig även internationellt. Det här har visat sig vara en fantastisk affär av Daniel Andersson, skriver Nordqvist i dag.

BLOGG MED FOTBOLLDIREKTS CASPER NORDQVIST

”Med den nivån jag presterat på nu så… nu är det inga landslagssamlingar på ett tag och vi i Malmö kunde inte vara med på januariturnén. Men jag satsar givetvis på a-landslaget, det ”riktiga” a-landslaget. Jag vet att jag har den nivån i mig. (Domagoj) Vida som spelade VM-final för Kroatien i somras, han sprang jag ifrån när jag gjorde målet i går. Jag hoppas att jag får chansen om jag fortsätter som jag gjort nu”

Marcus Antonsson i intervju med FotbollDirekt dagen efter att anfallaren skjutit MFF till sextondelsfinal i Europa League – och samtidigt skickat ut stora, mäktiga Besiktas från turneringen.

Jag har under hela Europaäventyret i år tjatat att Antonsson ska spela från start. Jag var på plats i första playoffmötet mot Midtjylland på Stadion och såg då sommarförvärvet från Leeds göra ett av målen i 2-2-matchen.

När MFF i returen var tvungna att spela 3-3 eller vinna för att gå vidare befann jag mig på Cypern för semester – men när kollegorna ringde för ”expertintervju” inför rysaren sa jag just att Antonsson är den potentiella matchvinnaren – för att han är en måltjuv av rang. Jag fick rätt. Antonsson gjorde mål även i 2-0-segern i Danmark och väl i gruppspelet fortsatte han att leverera – trots att han bara startade i hälften av matcherna.

Målskytt hemma mot Sarpsborg, en balja och en assist som inhoppare hemma mot Genk och så nu i torsdags matchvinnare mot Besiktas med drabbningens enda mål i Istanbul. Lägg därtill åtta fullträffar på 15 matcher i allsvenskan och ni hör ju själva vilken målmaskin 27-åringen är!

LÄS: OTROLIGA ORDEN – MALMÖSTJÄRNAN JÄMFÖRS MED VÄRLDSSPELARE

Landslagsplatsen tycker jag skulle kännas fullt rimlig om det stundat Nations League eller EM-kval i detta nu. Antonsson har det där lilla extra som gör honom extremt giftig även internationellt. Han har näsan för mål, speeden, löpkapaciteten och en smartness i sitt spel som gör honom fruktad – vilket alltså VM-finalisten Domagoj Vida blev varse om i torsdags. Otroligt häftigt också att se Antonsson i Markus Rosenbergs gamla roll som den ständigt djupledslöpande anfallaren – medan Rosenberg själv blivit framspelaren, något just målet i Istanbul var ett bevis på.

Antonsson har visat sig vara en fantastisk affär av Daniel Andersson och det är bara att lyfta på hatten för att sportchefen hittade helt rätt här!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/16/just-nu-pa-fd-ryggar-mff-stjarnan-fantastisk-affar-av-daniel-andersson/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *