PÅ FD: Malmös succéaffär jämförs med Chelseastjärnan

Advertisements
Foto: Bildbyrån

N’Golo Kanté är en av världens bästa defensiva mittfältare som vann VM-guld med Frankrike i somras och som är ett högaktat namn i Chelsea. Efter Fouad Bachirous fenomenala insats mot Besiktas i torsdags jämförs Malmöstjärnan med självaste Kanté.
– Han är ju en N’Golo Kanté i miniatyr, utbrister experten Anders Andersson för FotbollDirekt.se.

När Östersund skrällde sig vidare från Europa League-gruppspelet förra året vad Fouad Bachirou en av de mest bärande spelarna. När laget sedan skulle möta Arsenal i sextondelsfinal i februari var Bachirou inte kvar, detta då mittfältaren skrivit på för Malmö FF.

Nu får Bachirou ändå sin sextondelsfinal i Europa League. När MFF överraskande vann med 1-0 borta mot Besiktas i torsdags var 28-åringen planens gigant. En som ryser av fransmannens kvaliteter är Cmores expert Anders Andersson.

– Han är på en helt annan nivå. Det lugnet och den trygghet som han bidrar med och så är ovärderligt för MFF. Jag har tidigare tyckt att han är lite försiktig i sitt passningsspel, men nu mot Besiktas var han bättre även där. Han är fenomenal. Jag skulle bli oerhört förvånad om det inte kommer bud på honom i vinter. Att inte franska klubbar, med tanke på Bachirous bakgrund, rycker i honom är konstigt. Han är ju en N’Golo Kanté i miniatyr! Bachirou är fruktansvärt bra.

Hur högt rankar du Malmös bedrift att gå vidare till sextondelsfinal?

– Det är jätteimponerande så klart, inte minst med tanke på vad de gått igenom i år. Först den tuffa starten i våras och så nu Håkan Jeppssons bortgång… Ja, det är väldigt imponerande och framförallt då de lyckats behålla formen trots att allsvenskan tog slut för en månad sedan. Det var det som jag var mest orolig över – så det är jättestarkt gjort!

LÄS: AVSKEDET FRÅN MALMÖ FF – ”INGET JAG KAN PÅVERKA” 

Det här är inte första gången som Malmö FF imponerar i Europa. Såväl 2014 som 2015 tog sig laget som bekant till Champions Leagues gruppspel – där det blev jobbigt. Tre poäng totalt första året mot Juventus, Atlético Madrid och Olympiakos – och även tre pinnar säsongen därpå mot PSG, Real Madrid och Sjachtar Donetsk. Hur Andersson jämför CL-höstarna med att nu i februari spela sextondelsfinal i Europa League?

– Det är klart att det var mäktigt att ta sig till Champions League. De där kvalmatcherna mot Salzburg och Celtic har ju blivit lite legendariska i Malmö. Det var då den här elektriska stämningen började på Stadion. Så att slå både Salzburg och Celtic var mäktigt, det var det som var själva grejen – även om det så klart var imponerande att de väl i gruppspelet besegrade såväl Olympiakos som Sjachtar på hemmaplan. Däremot är det ju roligare att spela i Europa League för att de faktiskt har chans på avancemang – vilket de ju onekligen visade i torsdags!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/16/pa-fd-malmos-succeaffar-jamfors-med-chelseastjarnan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *