Wesström om ny affär med stjärnan: ”Han vill spela i AIK – handlar inte om det”

Advertisements

Alexander Milosevic kan lämna AIK som Bosman i vinter. Guldhjältens kontrakt med Gnaget har löpt ut och sportchefen Björn Wesström vill se mittbacksstjärnan stanna.
– Ja. Alexander vill spela i AIK också, det är inte det som det handlar om. Det är för tidigt att svara på var han hamnar, säger ”BW” till Fotbollskanalen. 

Efter fyra allsvenska säsonger i AIK lämnade Alexander Milosevic den svenska klubblagsfotbollen för turkiska jätten Besiktas i januari 2015.

Efter lånesejourer i tyska klubbarna Hannover och Darmstadt samt turkiska Rizespor återvände Milosevic till AIK inför årets säsong på ett ettårskontrakt. Väl i Gnaget visade sig 26-åringen vara den försvarsklippa som de sökte efter och ”Milo” var en bärande spelare i laget som i november säkrade SM-guldet.

Vad som händer med Milosevic i vinter, huruvida han stannar i AIK eller lämnar för utlandet, är oklart. Detta berättar sportchefen Björn Wesström för Fotbollskanalen.

– I nuläget så skannar han av marknaden för att se vad som gäller. Sedan får vi se om vi får anledning att ha ny kontakt, säger ”BW”.

Fotbollskanalen: Vill ni ha kvar honom?

– Ja. Men det blir en så hypotetisk fråga det här med vilja. Alexander vill spela i AIK också, det är inte det som det handlar om. Jag tycker att den sortens resonemang inte är relevant i det här fallet. Vi får se helt enkelt. Det är för tidigt att svara på var han hamnar.

LÄS: ETT AIK-HJÄRTA SOM INTE SKULLE KUNNA SÄGA JA TILL DJURGÅRDEN 

AIK kickar igång försäsongen igen i början av januari och reser sedan i slutet av samma månad till Dubai för träningsläger, detta enligt FD:s uppgifter. Svenska cupen-gruppspelet inleds i mitten av februari. Wesström har själv ingen deadline när han vill ha besked från Milosevic om framtiden.

– Man ska inte stå i vägen för möjligheter. Vi har fått in spelare dagen innan transferfönstret stängt och det är ju inte så att den spelaren förstör. I sådana här tider när det inte spelas några matcher är min upplevelse att folk svävar iväg lite grann i sin ambition att fotbollen ska komma igång. Då kommer man igång med en massa resonemang som är ganska ologiska egentligen. Vi förhåller oss till transferfönstren som alla andra, konstaterar Wesström för Fotbollskanalen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/16/wesstrom-om-ny-affar-med-stjarnan-han-vill-spela-aik/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *