BLOGG: ”Något Rösler och MFF kan utnyttja – tack och lov mer oförutsägbart”

Advertisements

Malmö FF lottades under måndagen mot Chelsea i Europa Leagues sextondelsfinal. FD:s Casper Nordqvist, som följt laget under sommaren och hösten i Europaspelet, bloggar nedan om det blytunga motstånd som MFF drabbar samman med i februari.

Det fanns ett par mardrömsmotståndare som Malmö FF kunde få i en sextondel. Napoli, Valencia, Inter, Arsenal och Chelsea var de tuffaste lagen medan det fanns ett par mindre stjärnspäckade gäng att drabba samman med som FC Zürich, Dinamo Zagreb eller Red Bull Salzburg – som MFF stött på i Europasammanhang tidigare.

På förhand är så klart Chelsea en otroligt svår nöt att knäcka. Namn som Eden Hazard, Cesc Fábregas och N’Golo Kanté är ju spelare som Malmö FF inte på något sätt kan mäta sig med. Vilka spelare, vilka meriter…

Plånboken som Chelsea har är utomjordisk sett till MFF-ögon. Eller vad sägs som värvningen av målvakten Kepa Arrizabalaga från Athletic Bilbao i somras: 72 miljoner pund – drygt 800 miljoner svenska kronor! Kollar man Transfermarkt har Chelseas trupp ett värde på 803 miljoner pund medan Malmö endast har 15 miljoner pund. Ni hör själva, det ska ju egentligen inte vara möjligt för MFF att gå vidare – men fotbollen är tack och lov mer oförutsägbar än så!

Det här är ju dock inte första gången som MFF möter ett världslag. I Champions League-gruppspelet 2014 väntade såväl Juventus som Atlético Madrid och året därpå både Real Madrid och PSG. Resultatet? Noll poäng!

Flera MFF-spelare var med på den resan och det kan säkert vara nyttigt nu. Ett bra resultat hemma på Stadion 14 februari kan så klart göra ett avancemang på Stamford Brigde möjligt – men det är lättare sagt än gjort. Kolla på Östersund i fjol som skrällde sig vidare från gruppspelet i Europa League och sedan ställdes mot Arsenal i februari. 0-3 i baken hemma på Jämtkraft Arena och då räckte inte den annars så imponerande 2-1-segern på Emirates Stadium.

LÄS: ”BARA ATT LYFTA PÅ HATTEN FÖR DANIEL ANDERSSON” 

Malmö är ju dock ett bättre lag än vad Östersund var då och har fler rutinerade namn. Johan Dahlin, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, mittfältstrion Anders Christiansen, Fouad Bachirou och Oscar Lewicki samt kapten Markus Rosenberg blir så klart oerhört betydelsefulla. Vi såg i dubbelmötet med Besiktas att MFF kan bräcka storstjärnor. Två fantastiska insatser mot turkarna och nu måste tränaren Uwe Rösler få fram maximalt från sina spelare även mot Chelsea. Markus Antonssons näsa för mål – vilket han bevisade flera gånger om i gruppspelet – blir också väldigt viktigt mot engelsmännen. MFF kommer inte bjudas på många chanser och när möjligheten väl dyker upp gäller det att sätta dit den!

Något som ändå kan tala för MFF är att Europa League nog inte kittlar Chelsea och alla dess stjärnor allt för mycket. Det är ju i Champions League de vill spela och kanske att de inte går hundra procent i sextondelen – inte minst när ett för Londonklubben förmodat helt okänt Malmö FF står på andra sidan. DET kan Rösler och hans mannar utnyttja!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/17/blogg-nagot-rosler-och-mff-kan-utnyttja-tack-och-lov-mer-oforutsagbart/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *