Många svenskar i jakt på PdA-platser i Paris

Advertisements

Svenskarna intar Vincennes dagen före julafton. Då ska både Critérium Continental och Prix Ténor de Baune avgöras. Lopp vars vinnare sedan får direktplats i Prix d’Amérique.

Critérium Continental (108 000 euro) för fyraåringarna samt Prix Ténor de Baune (54 000 euro) för de femåriga travarna är loppen som tilldrar sig det mesta av uppmärksamheten på Vincennes när det tävlas i Paris på söndag, dagen före julafton. Förutom fina prispengar att köra om erbjuds också vinnarna från de båda loppen en plats i Prix d’Amérique fem veckor senare.

Det är förstås ett faktum som lockar flera svensktränade att påbörja julfirandet i Frankrike. På måndagen gick tiden ut för anmälningarna till loppen, som fått 27 respektive 25 hästar preliminärt anmälda.

I listan bland intressenter till Critérium Continental finns bland andra Vamp Kronos, Calle Crown, The Bucket List F. samt norskfödde Hard Times och den i Danmark tränade Candy la Marc. Vid start i loppet ser de ut att utmana toppnamn som den av Jarmo Niskanen tränade stjärnan Earl Simon, italienaren Vitruvio och franska toppstoet Erminig d’Oliverie.

Startlistan till femåringarnas Prix Ténor de Baune ser ut att kunna bli riktigt högkvalitativ. Två hästar som uttrycker sin önskan att vara med här är den redan PdA-klara duon Davidson du Pont och Délia du Pommereux, hästarna som tidigare vunnit de båda B-loppen Prix de Bretagne och Prix du Bourbonnais. Från blågult håll ser Daniel Redéns tuffa sto Double Exposure ut att här kunna göra en mycket spännande debut på fransk mark. Andra svensktränade som anmält intresse är Global Trustworthy, Unique Juni, Rajesh Face och Test Drive.

Startlistorna till både Critérium Continental och Prix Ténor de Baune blir klara under torsdagen. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/17/manga-svenskar-jakt-pa-pda-platser-paris/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top