Chelsea lägger krokben för Malmö i jakten på rekordet – ”Ser inte ljust ut”

Advertisements

Malmö FF hoppades på ett rekordstort bortafölje till matchen mot Chelsea. Så blir inte fallet – Chelsea sätter ner forten.
– Vi har frågat efter fler biljetter än de fem procent vi har rätt till men det ser inte så ljust ut, säger Pierre Nordberg, SLO i Malmö FF till Kvällsposten.

Först ska det spelas en hemmamatchen, den 14 februari. Veckan därpå är det dock dags för retur i London, ett möte som förväntas locka till sig en hel del svenska fans.

Malmös rekord när det gäller bortaföljen ute i Europa ligger på 3500 från mötet med Real Madrid i Champions League 2015, en match klubben förlorade med hela 8-0.

I mötet med Chelsea hade MFF förhoppningar om att kunna slå den toppnoteringen, men Chelsea säger för tillfället nej.

Uefas regler säger att bortalaget har rätt till fem procent av alla biljetter som säljs till matchen. Det innebär att 2200 MFF-supportrar kan se matchen.

Malmö har därför varit i kontakt med Chelsea för att försöka få fler biljetter till matchen, något som inte gett resultat:

– Men de har haft utsålt på alla sina gruppspelsmatcher förutom den sista. Så de räknar nog med att kunna sälja slut nu också. Och då vill de inte släppa fler till oss, säger Pierre Nordberg till Kvällsposten.

Kvällsposten: Hur många biljetter hade ni kunnat sälja till MFF-supportrar?

– Nu blir det spekulation. Men med tanke på att resan är smidig och billig samt att det är en stor och viktig match så tror jag att vi hade kunnat komma upp i samma nivå som mot Real Madrid eller mer, säger Pierre Nordberg.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/18/chelsea-lagger-krokben-malmo-jakten-pa-rekordet/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *