Julio de Luxe vinnare i monté på Vincennes

Advertisements

Björn Goop-tränade Julio de Luxe har tidigare haft goda framgångar under sadel i Frankrike. Nu var han tillbaka som vinnare på Vincennes i tisdagens lopp Prix Pierre Giffard.

Tre tidigare vinster i monté hade Julio de Luxe på fransk mark. På tisdagen slog svensken till på nytt genom att ta sin första seger också på national-arenan Vincennes. Den av Björn Goop tränade valacken gjorde första starten sedan början av november, men var redo för stordåd direkt. Utrustad med Alexandre Abrivard i sadeln bärgade han förstapriset på 36 900 euro i Prix Pierre Giffard.

Julio de Luxe skulle anföra fältet i princip från start till mål. Abrivard red nioåringen till spets strax efter start och höll ett jämnt tempo. När man närmade sig sista sväng ryckte ledaren undan med flera längder, ett tilltag som skulle visa sig vinstgivande. Totofavoriten Ange de Lune avslutade friskt över upploppet, men kom aldrig vinnaren i farlig närhet. 1.13,7 över 2850 noterade Julio de Luxe.

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/18/julio-de-luxe-vinnare-monte-pa-vincennes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top