Kallade domaren för både ”blindstyre” och ”sopa” – helt chockad över straffet

Advertisements

”Tro fan blindstyret inte blåser nu. Sopa!”, skrev Jesper Arvidsson under Sirius möte med Elfsborg. Nu kommer domen: backen stängs av i två matcher. 

– Jag tycker att det är sjukt, säger han till Fotbollskanalen.

Det var den 6 oktober när Sirius mötte Elfsborg i allsvenskan som det brann till för Sirius-backen Jesper Arvidsson.

Vid ställning 2-0 till Elfsborg så ville Sirius ha en straff när Moses Ogbu drogs ner i straffområdet.

En stund efter situationen twittrade Arvidsson; ”Tro fan blindstyret inte blåser nu. Sopa!” Detta enligt en artikel från Sportbladet som uppmärksammade backens reaktion. Tweeten togs senare bort.

Men tweeten uppskattade inte av disciplinnämnden som nu har beslutat att stänga av spelaren i två matcher.

Spelaren är helt oförstående till straffet och tycker inte att motiveringen håller heller:

– Ja, vad fick jag för motivering… Att man får inte säga si och så om domare eller funktionärer i samband med match. Men det är så jävla märkligt, för jag nämner varken match eller person i tweeten och de tar det egentligen på att Aftonbladet gjorde en artikel på det. Jag vet inte, det känns jävligt skumt att kunna bli avstängd för något sådant. Allsvenska spelare får passa sig nu, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Givetvis tänker jag att det är helt horribelt. Jag kan inte förstå.. Absolut kan jag förstå om det hade stått ett specifikt namn om en domare eller vad det nu kan vara. Men det står liksom ingenting i det. Egentligen skulle det kunna gälla vilken match som helst, det behöver inte ens vara en match. Jag tycker att det är sjukt, säger han till Fotbollskanalen.

För disciplinnämnden är straffet befogat:

– Det kom in en anmälan där domaren och SvFF:s säkerhetschef gått samman om den här anmälan. Och Twitter är ingenting som är grundlagsskyddat. Där står man för vad man har sagt. Och det här skedde ju i anslutning till match, och därmed är han bestraffningsbar. Även om han inte är på planen, säger vice ordföranden Göran Nilsson till Fotbollskanalen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/18/kallade-domaren-bade-blindstyre-och-sopa-helt-chockad-straffet/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *