Ryktades till MFF – uppges nu klar för Manchester United

Advertisements
Foto: Bildbyrån

I slutet av maj rapporterade såväl Kvällsposten som Sportbladet att Malmö FF ville ha Ole Gunnar Solskjaer som ny tränare efter sparkade Magnus Pehrsson. Nu, ett halvår senare, uppges norrmannen vara klar som ny tränare i Manchester United.

Den 14 maj sparkades Magnus Pehrsson från Malmö FF, detta efter att laget förlorat Skånederbyt mot Trelleborg bara några dagar efter den förnedrande 0-3-förlusten i cupfinalen mot Djurgården.

I juni presenterades Uwe Rösler som ersättare och med tysken vid rodret räddade MFF, mot alla odds, en tredjeplats. Dessutom gick laget till Europa Leagues gruppspel där det blev en andraplats och nu väntar alltså självaste Chelsea i sextondelsfinal i februari.

Men det var inte skrivet i sten att det skulle bli Rösler som skulle ta över MFF. I slutet av maj rapporterade Kvällsposten att skåningarna var intresserade av Ole Gunnar Solskjaer i Molde – och dagen därpå uppgav Sportbladet att MFF träffat den forne storspelaren.

Men norrmannen blev kvar i Molde och nu är han i stället på väg att landa ett riktigt tungt uppdrag som tränare – i hans tidigare klubb Manchester United.

José Mourinho har som bekant fått sparken i United och Daily Mirror skriver att allt är klart – Solskjaer tar över resten av säsongen.

Redan på lördag väntas norrmannen ratta Manchester United från tränarbänken när laget drabbar samman med Cardiff – som han tränade 2014.

Solskjaer gjorde 91 mål på 235 matcher som spelare i Manchester United mellan 1996 och 2007.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/18/ryktades-till-mff-uppges-nu-klar-manchester-united/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *