Belker i Vinterfavoriten – på nytt svenskt rekord

Advertisements

Sten O Jansson-tränade Belker befäste positionen som en av landets bästa tvååringar när han anförde Vinter-favoriten på Solvalla från start till mål på svenskt rekord.

Tvåa i Svampen, sedan dött lopp om segern i Uppföd-ningslöpning. Fast vid Solvallas fina tävlingar på tisdagen var Belker ensam på banan. Den av Visbys Sten O Jansson tränade Scarlet Knight-talangen framstår allt mer som en av den tvååriga kullens största, sedan han dundrat fram i spets för att aldrig släppa motståndet nära i Vinterfavoriten värd 200 000 kronor. Belker sammanfattar därmed sitt första år på tävlingsbanan med 4 segrar på 8 starter och 1,8 miljoner kronor.

Liksom i de tidigare starterna var det Torbjörn Jansson som ackompanjerade löftet Belker i sulkyn. Favoriten tog sig till ledningen ur den första kurvan för att nå halvvarvet efter 11,5. Ledaren fick dock inte lugnat ned tempot för det, utan fortsatte i laddad stil flera längder före det övriga lilla fältet. Belker lyckades dock hushålla med krafterna hela vägen över full distans och var ohotad när han klev över mål på 1.14,6a/2140 meter – en tid som putsade det svenska rekordet med hela sex tiondelar.

*Torbjörn Jansson agerade även segerkusk i Gunnar Nordins lopp (100 000 kr) för fyraåringarna. Här ersatte han avstängde Hans-Owe Sundberg i sulkyn bakom Eldorado B. som fick en snygg avslutning på året genom att spåra loppet från start till mål. Maharajah-sonen stack direkt till spets och hade inga problem att gå undan till segern. Enligt toton tuffaste motståndaren Lucifer Lane fick en prima resa som andra häst i andraspår, men hade inget att sätta emot i uppgörelsen. 1.13,8/2140 var vinnartiden.

*Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow skrällvann norska Kriteriet tidigare i höstas och kunde i Sören Nordins lopp (100 000 kr) för de treåriga travarna lägga ytterligare en fin titel till samlingarna. Med Jorma Kontio vid tömmarna gjorde Dream Vacation-sonen processen kort efter att tidigt tagit sig till ledningen och sedan i obekymrad still gått ifrån till seger på 1.14,6a/2140.

*De äldre travarna gjorde upp i Gösta Nordins lopp (100 000 kr) och även det här loppet fick se en favoritvinnare. Daniel Redéns fransos Canari Match kunde förvisso inte hålla upp spets i kampen mot Target Kronos, men Örjan Kihlström tog sig snart ut i andraspår för att överta taktpinnen efter 500 meter avverkade. Efter den manövern var striden om segern avgjord och Canari Match mötte mållinjen på 1.14,5a över full distans. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/19/belker-vinterfavoriten-pa-nytt-svenskt-rekord/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top