Championat-kollen: Ulf Ohlsson får fira 100

Advertisements

Ulf Ohlsson njuter av sin semester men passar samtidigt på att skriva historia. På tisdagen säkrade han titeln som mest segrande kusk i Gävle och inom kort noteras han för sitt 100:e championat i karriären.

Begreppet ”mästare i kavaj” kunde nyttjas då Gävletravet avslutade årets säsong under tisdagen. Ulf Ohlsson, som för närvarande befinner sig på semester, hade under året samlat totalt 24 segrar på banan vilket gott och väl räckte till mästarbältet. Det här var kuskens femte championat i rad och det åttonde totalt på banan.

Men snart, nu på torsdag, kommer superkusken att få fira ett speciellt jubileum. Inför årets sista tävlingsdag på Bollnästravet innehar Ohlsson också en ointaglig ledning i kuskligan. Det blir därmed hans fjärde championat hittills i år – och det 100:e totalt i karriären. Ulf Ohlsson har vunnit titeln de sex senaste åren på banan i Hälsingland.

Fler championat innan 2018 avslutas lär det förresten med all säkerhet bli. Bergsåker (som avslutar 28 december) är redan i hamn och förstaplatserna i både Östersund och på Umåker ser stabila ut. Ohlsson förekommer även i topp-striden på Romme och Sundbyholm.

Alla banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Dannero: Ulf Ohlsson
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Hoting: Ove A Lindqvist
Kalmar: Christoffer Eriksson
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Oviken: Rikard N Skoglund
Rättvik: Jorma Kontio
Skellefteå: Hanna Olofsson
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson
Örebro: Jorma Kontio

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/19/championat-kollen-ulf-ohlsson-far-fira-100/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top