Ryter ifrån kring affären: ”Annars skulle han inte vara i Djurgården”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Det är den 22-åriga Per Kristian Bråtveit som ska fylla handskarna efter Andreas Isaksson i Djurgården. När Fotbollskanalen frågar Kim Bergstrand om norrmannen är mogen att ersätta Sveriges kanske bästa målvakt genom tiderna är den nya tränaren bergsäker.
– Oja, annars skulle han inte vara i Djurgården som en av två målvakter om han inte var mogen för det, kommenterar Bergstrand.

Det var vid lunchtid i dag som Djurgården presenterade Per Kristian Bråtveit som sin nya målvakt. Norrmannen, med meriter från U21-landslaget, har redan gjort över hundra ligamatcher i landets högstaserie och kommer nu från Haugesund.

När Fotbollskanalen frågar Kim Bergstrand om Bråtveit är mogen att fylla luckan efter den nu pensionerade Andreas Isaksson – ansedd av många som Sveriges bästa målvakt genom tiderna – är den nya tränaren bergsäker i sitt svar.

– Oja, annars skulle han inte vara i Djurgården som en av två målvakter om han inte var mogen för det. Andreas var inte så gammal när han gjorde debut i Djurgården heller. Så nej, det är bara en kvalitetsfråga och vi bedömer så här långt att det självklart är möjligt, säger Bergstrand till sajten.

I truppen finns även Tommi Vaiho, som återvände till Djurgården inför 2017 års säsong. Att Isakssons ersättare nu värvats in betyder inte att det är uteslutet att den nu 30-åriga Vaiho kan komma att stå när säsongen drar igång.

– Det verkar dumt att ta ut laget i december. Tommi stod inte så många matcher men de hans stod förra året var bra. Även Tommi har utvecklats mycket de sista åren. Vi har två bra målvakter, så får vi se, konstaterar Bergstrand.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/19/ryter-ifran-kring-affaren-annars-skulle-han-inte-vara-djurgarden/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *