Stor AIK-dominans när spelarna själva fick bestämma

Advertisements

Om de allsvenska spelarna fick bestämma skulle årets elva se ut så här i allsvenskan 2018 – hela fem spelare tillhör SM-guldvinnaren AIK. 

Med hjälp av Spelarföreningen har alla allsvenska spelare fått säga sitt och röstat fram årets elva i allsvenskan 2018. De val spelarna ställdes inför var att rösta fram tre backar, fyra mittfältare och tre anfallare, en 3-4-3-formation med andra ord.

AIK som till slut lyckades bärga SM-guldet har hela fem spelare med i elvan, följt av Sundsvall som har två spelare med i laget samt Norrköping, Hammarby, Häcken och Malmö som har med en spelare vardera.

En elva som annars är ganska förväntad, något som dock sticker ut lite är att Oscar Linnér petar Isak Petersson i målet, som blev tilldelad priset som årets bästa målvakt på Allsvenskans Stora Pris tidigare i höst.

Hela elvan i sin helhet:

Oscar Linnér (AIK) – Alexander Milošević (AIK), Per Karlsson (AIK), Andreas Johansson (IFK Norrköping) – Fouad Bachirou (Malmö FF), Serge-Junior Martinsson Ngouali (Hammarby IF), David Batanero (Gif Sundsvall), Kristoffer Olsson (AIK) – Linus Hallenius (Gif Sundsvall), Henok Goitom (AIK), Paulinho (BK Häcken).

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/19/stor-aik-dominans-nar-spelarna-sjalva-fick-bestamma/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *