Kvartsfinal i VM räcker inte till Jerringpriset – landslaget ratas

Advertisements

Janne Anderssons herrlandslag tog sig till kvartsfinal i sommarens VM. Men det räcker inte till Jerringpriset. När priset delas ut i slutet av januari så kan Jannes landslag inte vinna.

Sverige vann en grupp med Tyskland, Sydkorea och Mexiko, och slog Schweiz i åttondelsfinal. Det tog stopp i kvartsfinal mot England, och landslagets bästa VM-prestation sedan 1994 ett faktum. Man vann sedan också sin grupp i Nations League.

Janne Anderssons lag fanns med bland 16 kandidater till Jerringpriset för årets idrottsprestation i Sverige. Men när listan kandidater bantades så föll landslaget bort. Nu återstår åtta kandidater till priset, som delas ut på Idrottsgalan den 21 januari.

Slutkandidaterna blev: Hanna Öberg (skidskytte), Björn Goop (trav), Tove Alexandersson (orientering), Armand Duplantis (friidrott), Sarah Sjöström (simning), Henrik Harlaut (freeskiing), Johan Kristoffersson (rallycross) och herrlandslaget i ishockey.

Det finns dock priser att vinna på Idrottsgalan för Jannes gäng. Man kan vinna i kategorin ”Årets lag” och Janne Andersson kan bli ”Årets ledare”.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/20/kvartsfinal-vm-racker-inte-till-jerringpriset-landslaget-ratas/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *