Två Prix d’Amérique-platser i potten på Vincennes

Advertisements

Tomas Malmqvist kommer med en trio hästar till Critérium Continental och Global Trustworthy utgör ett spännande svenskt kort i Prix Ténor de Baune. Dagen före julafton står två platser till Prix d’Amérique på spel.

På söndag eftermiddag avgörs en av vinterns bästa tävlings-dagar på Vincennes. På programmet står bland annat det stora fyraåringsslaget Critérium Continental (108 000 euro) samt Prix Ténor de Baune (54 000 euro) som körs för de femåriga travarna. Förutom ära och fina priser får vinnarna av respektive lopp också en fribiljett till Prix d’Amérique om man så önskar.

Critérium Continental lockade ett fullt startfält. Den tränare som är rikligast representerad är faktiskt Tomas Malmqvist. Han vann det här loppet för fyra år sedan med Tumble Dust och har i år inte färre än tre chanser att göra repris. Calle Crown, Flying Fortuna och Ethien du Vivier utgör Jägersro-tränarens trio. Testar i loppet gör också Jerry Riordan-stoet Vamp Kronos och de båda norskfödda toppämnena Vainqueur R.P. och Hard Times. Favoritskapet lär annars delas mellan franska stjärnorna Earl Simon som kan ge olycksdrabbade tränaren Jarmo Niskanen ett fint plåster på såren, och Franck Leblancs sto Erminig d’Oliverie.

Tio hästar kommer till start i femåringarna Prix Ténor de Baune – och här finns redan två PdA-klara hästar med i startlistan. Jean-Michel Bazire tar ut Davidson du Pont i första starten sedan segern i Prix de Bretagne, men hästen körs av Franck Ouvrie som också är tilltänkt som driver i Prix d’Amérique då Bazire själv lär där bli upptagen med Bélina Josselyn men kör på söndag norske Looking Superb. Redo för PdA är också vassa stoet Délia du Pommereux som här kan följa upp Prix du Bourbonnais-segern med en ny skalp. Två svensktränade ryms i Prix Ténor de Baune; Timo Nurmos sänder till Paris Global Trustworthy som vunnit båda sina lopp efter comeback, samt Jörgen Westholm-tränade Unique Juni som kommer från en seger på just Vincennes.

Mycket pengar står också på spel i Prix de Vincennes, ett förstapris på 108 000 euro närmare bestämt. Loppet avgörs för treåringarna under sadel och lär nog se Philippe Allaires kulltopp Feeling Cash inneha favoritrollen. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Critérium Continental, 2100 auto

1 Eros de Chêne – Gabriele Gelormini
2 Express Jet – Pierre Vercruysse
3 Erminig d’Olivere – Franck Nivard
4 Vamp Kronos – Christophe Martens
5 Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
6 Elite du Ruel – Franck Anne
7 Eridan – David Thomain
8 Vivid Wise As – Björn Goop
9 Earl Simon – Franck Nivard
10 Calle Crown – Jean-Philippe Monclin
11 Va’pensiero Gar – Alexis Chéradame
12 Flying Fortuna – Adrien Lamy
13 Eléna de Piencourt – Matthieu Abrivard
14 Estola – Alexandre Abrivard
15 Vainqueur R.P. – Jean-Michel Bazire
16 Esmondo – Richard Westerink
17 Hard Times – Anthony Barrier
18 Ethien du Vivier – Eric Raffin

Prix Ténor de Baune, 2700 volt

1 Looking Superb – Jean-Michel Bazire
2 Deux Etoiles Gédé – Eric Raffin
3 Désir Castelets – Jean-Philippe Monclin
4 Dark Night Love – Alexandre Abrivard
5 Global Trustworthy – Björn Goop
6 Unique Juni – Gabriele Gelormini
7 Ursa Caf – Matthieu Abrivard
8 Dhikti Védaquais – Anthony Barrier
9 Davidson du Pont – Franck Ouvrie
10 Délia du Pommereux – Damien Bonne

Vägen till Prix d’Amérique:

18 november: Prix de Bretagne (Davidson du Pont)
9 december: Prix du Bourbonnais (Délia du Pommereux)
23 december: Critérium Continental (ettan till PdA)
23 december: Prix Ténor de Baune (ettan till PdA)
30 december: Prix de Bourgogne (1-3 till PdA)
13 januari: Prix de Belgqiue (1-3 till PdA)
27 januari: Prix d’Amérique

Läs även: Prix de Bretagne: Davidson du Pont starkast
Läs även: Bold Eagle sexa – Délia du Pommereux vass

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/20/tva-prix-damerique-platser-potten-pa-vincennes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top