AIK och IFK Göteborg kräver skadestånd från Dickson Etuhu och 37-åringen

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Dickson Etuhu och 37-åringen friades från åtalet i matchfixningsmålet.
Men nu kräver både AIK och IFK Göteborg ett skadestånd på 350 000 svenska kronor. 

Dickson Etuhu och den medåtalade 37-åringen frikändes av Stockholms tingsrätt från åtalet av grovt givande av muta. Tingsrätten menade på att ”samtalet parterna emellan inte har haft ett tillräckligt konkret innehåll för att nå upp till ett straffbart muterbjudande i lagens mening”.

”Det som får anses utrett är sammanfattningsvis att (37-åringen som också stod åtalad men friades) och Dickson Etuhu har gjort ett närmande mot Kenny Stam om matchfixning, vilket sedan har följts av någon form av gradvis reträtt. Tingsrätten finner alltså inte klarlagt att samtalet fick ett sådant konkret innehåll att det som framfördes på restaurangen har innefattat ett straffbart erbjudande” stod bland annat att läsa i Stockholms tingsrätts dom.

Utöver åtalet har både AIK och Blåvitt haft ett skadeståndsanspråk mot de åtalade, som tingsrätten i samband med domen beslutade skulle handläggas i ett separat tvistemål.

Nu kommer Sportbladet med uppgifter kring att det nu har lämnats in till tingsrätten.

Både Dickson Etuhu och 37-åringen krävs på dryga 38 000 kronor av AIK och 320 400 kronor av IFK Göteborg.

Kostnaderna ska täcka uteblivna intäkter i samband med matchtillfället, samt vad det kostat klubbarna att faktiskt ställa in matchen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/21/aik-och-ifk-goteborg-kraver-skadestand-fran-dickson-etuhu-och-37-aringen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *