Inför V75: Meilinks duo nyckeln till julpengarna?

Advertisements

Solvallatränaren Diederik Meilink återvänder till gamla hemmabanan Mantorp med två hästar som lär bli högt betrodda på V75. Kan kanske Reverend Wine och Wave Length se till att ordna julklapparna i jackpottider?

Diederik Meilink huserade tidigare i sin karriär på Mantorp men efter ett års frånvaro som tränare på grund av diskbråck startade han upp igen som Solvallatränare. Stallet innehåller för närvarande drygt tjugo hästar och två av dem utgör intressanta inslag när (ordinarie) V75 körs på Mantorp två dagar före jultomten knackar på. Båda ser ut att bli flitigt anlitade streck av spelarkåren.

Först ut är femårige Reverend Wine i Klass 1 (V75-1) som var ute i V75-sammanhang i våras men som sedan tog en paus på ett halvår innan det var dags för comeback. Valacken tycks trivas förträffligt för dagen och har plockat två segrar på lika många starter – spurten på Solvalla senast var sylvass.

– Han blev lite sliten efter finalerna i våras och behövde vila, så vi ställde av honom över sommaren och det verkar ha gjort hästen gott. Han har kommit tillbaka storstilat, måste man säga och han har varit riktigt bra i de här två starterna, särskilt senast. Det är ju ingen jättestjärna det här, men det är en bra häst som duger i Klass 1 och formen ska vara likvärdig som tidigare och kan han göra en liknande insats ska han kunna vara med där framme, säger Diedrik Meilink till travnet.se.

Lördagens uppgift ser lite smålurig ut på förhand; Reverend Wine börjar loppet från elftespår men loppet körs över lång distans. Faktorer som samtidigt inte ska behöva störa allt för mycket.

– Han står distans och bakspår är inte något problem så, han visade ju inte minst senast att han kan gå bra bakifrån också. Samtidigt är det just läget som drar ned våra förhoppningar något; hade han haft ett bra framspår hade vi kunnat gå till ledningen och då hade chanserna ökat. Men jag tycker att det ska kunna vara en hygglig chans i alla fall.

Örjan Kihlström är kusken bakom Reverend Wine och det är också han som ska sköta Wave Length i stoloppet (V75-2). Credit Winner-stoet är ännu orutinerad men har redan hunnit visa bra kapacitet och tränaren menar att det är en häst som verkligen har framtiden framför sig.

– Det här är en häst som är under stark utveckling. Hon var borta ett år efter att hon genomgått en operation i knäna, men har kommit tillbaka bra och har tagit de här loppen bra. Hästen känns fortsatt fin efter senast och det känns väl nästan som hon ska vara lite förbättrad ytterligare till nu.

Hon har bara gjort fyra starter, hur står hon sig i konkurrensen?

– Jag tycker inte att det ser ut som det tuffaste V75-loppet heller, de bästa hästarna är väl de som står tjugo meter bakom, så jag tror hon ska hävda sig ganska bra här. Åttondespåret innebär väl en risk att vi blir fast, så det gäller att de kan hitta loss. Annars tål hon de flesta löpningar och att gå en bit i spåren, men det bästa vore för henne att få kunna sitta kvar så länge som möjligt och ta dem till slut. Jag tror i alla fall att hon ska kunna vara med där framme.

Vill du plussa extra för någon av de två?

– Jag tycker väl inte att någon av dem är en så där riktig toppchans, en häst som man tänker att ”den här går bara ut och vinner”, utan det är mer att de båda ska kunna vara med där framme, vara trea, fyra. Sedan tycker jag nog kanske att Wave Lenght är den som står under mest utveckling och hon är i en lägre klass än Reverend Wine och det är svårare att vinna i hans lopp. De brukar träna ihop de här båda och Wave Length klarar samma träningsdos som honom och det har hon inte gjort förut, avslutar Diederik Meilink. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/21/infor-v75-meilinks-duo-ar-nyckeln-julpengarna/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top