JUST NU -PÅ FD: Här rankas allsvenskans fem bästa ytterbackar

Advertisements
Foto: Bildbyrån

I väntan på nästa års allsvenska rankar FD:s krönikör Magnus Österberg de fem spelare som var bäst på sin position 2018. Efter målvakterna är det nu dags för ytterbackarna (wingbacks även inräknade här)! 

FD LISTAR TOPP FEM BÄSTA YTTERBACKAR/WINGBACKS I ALLSVENSKAN 2018 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

1. Daniel Sundgren, AIK.

– Jag ska inte vara sentimental på grund av hans sjukdom, men det är verkligen häftigt hur han kommit tillbaka till sitt bästa jag. Han har varit tokgiven i AIK i år och visat sig vara en galen evighetsmaskin på sin högerkant. Bättre defensivt i år har han också blivit. Sundgren har ju alltid varit väldigt frejdig, men nu alltså också tryggare i defensiven. Jag trodde att han skulle komma med på januariturnén, det kändes ju så… Sundgren har ändå varit ordinarie hos mästarna som släppt in minst antal mål – då har han minst sagt gjort något rätt!

2. Sören Rieks, Malmö FF.

– Lite oväntad roll, men dansken har gjort det riktigt bra. Främsta egenskaperna har han ju i offensiven, men Rieks har visat sig vara en väldigt smart spelare och löst defensiven på ett bra sätt – samtidigt som han också fortsatt att bidra i det offensiva spelet. Härlig fart på vänsterkanten från Rieks!

3. Neto Borges, Hammarby.

– En stor överraskning för alla skulle jag tro. Han såg ju väldigt spännande ut offensivt, men desto fler frågetecken kring defensiven i början! Just i försvars- och positionsspelet har Borges tagit stora steg och med det sättet som han tar sig fram på längs vänsterkanten… visst, det ser inte ut att gå så snabbt, men det gör det! Borges har växt ut till en otroligt skicklig ytterback av allsvenska mått mätt! Det snackas ju om en flytt till Brighton, men jag har svårt att se det hända med tanke på arbetstillståndet, men att intresset för brassen finns internationellt är jag inte ett dugg förvånad över. Det har ju även skrivits om Braga och Portugal tror jag hade passat honom perfekt. Han kan redan språket, han trivs med klimatet och så vidare. Jag blir inte överraskad om Borges spelar i en annan liga 2019.

4. Jonathan Augustinsson, Djurgården.

– I år spelat i ett lag som inte gått klockrent. Fick stort förtroende från Özcan Melkemichel redan i Svenska cupen och han har axlat Elliot Käcks mantel på ett jättebra sätt. Augustinsson har ju haft en ganska brokig karriär med mycket skador så här långt, men förutom hjärnskakningen i våras har han varit skadefri i år – och gjort det väldigt bra. Det är bara att gratulera föräldrarna Augustinsson till två otroligt skickliga vänsterbackar! Precis som Borges är han bara 22 år och blir per automatik ett intressant namn för utländska klubbar. Bosse Andersson om någon vet hur man säljer spelare dyrt och fortsätter ”Jonis” på samma sätt under våren kan han mycket väl bli såld till sommaren. Augustinsson har likt Sundgren hela tiden varit bra offensivt, men nu också förbättrat sin defensiv. Det blir oerhört spännande att följa hans fortsätta karriär!

5. Dennis Widgren, Östersund. 

– Varit i Östersund under hela resan från division 2 till Europa League och trots att han inte är någon rubrikspelare direkt har han varit en stor del i Östersunds segertåg dessa år. En väldigt gedigen spelare och bra såväl defensivt som offensivt. Fin vänsterfot och ganska svår att möta en mot en. Han är svår att ta sig förbi och i mitt tycke en av allsvenskans mest skickliga ytterbackar. Ett annat namn som borde ha varit aktuell för januariturnén!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/21/lista-rankar-allsvenskans-fem-basta-ytterbackar-jul/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *