Östersunds Europa-framgångar ger klirr i kassan för övriga allsvenska lag

Advertisements

Östersund gick förra året mirakulöst nog till en sextondelsfinal i Europa League. Det är nog de allsvenska klubbarna glada för i dag, de får nämligen en Solidarity Payment på cirka 600 000 vardera tillföljd av det.
– Alla tjänar på att någon eller några är framgångsrika, säger Svensk Elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson till egna hemsidan. 

Varje år delar Uefa ut Solidarity Payment till klubbar runt om i Europa. Detta året får klubbarna dela på cirka tio miljoner svenska kronor, det vill säga drygt 600 000 per förening som är öronmärkta för klubbarnas ungdomsverksamheter.

Östersund själva får dock inte ta del av pengarna, då pengarna endast går till klubbar som inte deltagit i Europaspel under föregående år.

– Ju mer framgångsrika vi blir internationellt desto mer solidaritetsåterbäring får vi. Det är samma principer som för Svenska Spels Europabonus. Alla tjänar på att någon eller några är framgångsrika. Det kan vara olika lag från år till år men i slutändan kan det leda till att fler når Europa, har Svensk Elitfotbolls ordförande Lars-Christer Olsson tidigare sagt enligt organisationens hemsida.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/21/ostersunds-europa-framgangar-ger-klirr-kassan-ovriga-allsvenska-lag/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *