V75: Lätt seger – Lionel gav positivt PdA-besked

Advertisements

Lionel ställer siktet mot en fjärde start i Prix d’Amérique. Vid Mantorps V75 på lördagen visade norrmannen ett starkt formbesked då han vann Gulddivisionen lekande lätt från ledningen.

Efter ett silver i VM-loppet fick Lionel nöja sig med andrapriset senast det begav sig på Bjerke. Men vid Mantorps V75-tävlingar på lördagen var den norske stjärnan tillbaka i vinnar-cirkeln. Fuxen kunde i riktigt snärtig stil ta hem omgångens Gulddivisionen som kördes utanför V75-kupongen. Siktet är ställt mot en ny start i Prix d’Amérique om fem veckor och dagens besked var lovande för framtiden.

– Han var sig själv i dag. Vi var lite småbesvikna efter förra starten, men nu visade sig hästen från sin bästa sida igen. Det blev väldigt enkelt i dag. Det är Prix d’Amérique som vi siktar mot och vad det blir innan vi åker ner till Paris, det får tränaren bestämma, sa Göran Antonsen i ATG Live efter segern.

Det hela blev väldigt enkelt. Lionel kom till ledningen strax före det att första halvvarvet travades efter 11,8. Den tuffaste motståndaren i sjuhästarsfältet var On Track Piraten som i sin tur tog dödens efter ett varv. Men varken ”Piraten” eller någon annan, Whitehouse Express nöp andrapriset från ryggen på ledaren, kunde utmana Lionel som stack undan med ett par längder över upploppet. 1.13,5a på 2140 meter var vinnartiden efter sista 500 nedåt 1.12. 200 000 kronor belönades vinnaren med som därmed klev över 16 miljoner totalt i karriären.

*****

*Klass 1 till Timo Nurmos. Dock inte genom favoriten Harrington. Denne tog ledningen men stannade tvärt med 600 meter kvar. Övertog ledningen gjorde i stället Global Undecided för Jorma Kontio som stack undan genom sista sväng och vann mycket lätt på 1.14,9a/2640. En fin insats men loppets bragd stod kanske ändå Kontio för. I sista sväng uppstod nämligen en högst anmärkningsvärd händelse; Jorma tappade ena tömmen som trasslade in sig i hästens ena bakben. Men såväl häst som kusk höll sig iskalla och redde ut den märkliga situationen – och vann.

– Jag tappade vänstertömmen och han trampade ned på den. Det är tur att det är en så snäll och klok häst, han bara travade på. Lite rädd var man, men jag fick stopp på hästen direkt efter mål och det gick bra. Det här är något som jag aldrig varit med om tidigare, kommenterade Jorma i ATG Live.

*Hemmaseger i stoloppet när Erik Adielsson lotsade den av Tomasz Wisniewski tränade sexåringen Indian Front till segern. Efter en resa i tredje ytter tog man rygg på favoriten Wave Lenght när denne satte in attacken 700 kvar, den senare tappade dock aktionen i sista sväng och Indian Front kunde ta över för att säkert hålla undan för bra avslutande Stella Pona. 1.15,3/2140 var vinnartiden.

*Oskar J Andersson är lärlingen som vinner mest i landet och i lärlingsloppet visade han på nytt sina skills då han använde Jörgen Westholm-tränade Dardanos som seger-vapen. Hästen kom till spets på direkten samtidigt som favoriten Sanda Love högg i galopp i starten. Därmed var vägen mot segern vigd åt Dardanos. Även om Andy Pandy One provade att bjuda till dans i dödens, lämnade ledaren lätt motståndet med några längder på upploppet. 1.14,8a/2140 var tiden på vinnaren.

*Carl Johan Jepson var inte speciellt betrodd bakom Eric Martinsson-tränade Roly Poly i det andra stoloppet men kunde när agnarna sållats från vetet vinna väldigt enkelt. Efter en resa som tredje häst i andraspår kunde Roly Poly följa perfekt med i ryggar på sista bortre för att via fjärdespår vrida på för fulla segel mitt i sista sväng. Åttaåringen avslutade sylvasst och hade kopplat greppet redan en bit in på upploppet. 1.15,6/2160 klockades 20-oddsaren till.

*Silverdivisionen bjöd perfekta förutsättningar för Stepping Spaceboy och de flesta spelares analys stämde – Admir Zukanovics läckre miljonär fixade segern enkelt för Stefan Söderkvist. Stepping Spaceboy drog till ledningen direkt, kunde sedan sänka till 1.15-tempo den första kilometern och var därefter aldrig i fara. Hela vägen till säker seger på 1.14,4a/2140 meter.

*Hade man inte klivit av V75 redan gjorde nog de allra flesta det i Bronsdivisionen. För här satte Peter Untersteiner dit en riktig smällkaramell. Jonny Mårtensson-tränade Secret Mission, streckad på en procent och minst spelad i loppet, fick en fin resa i ryggar för att sedan avgöra i en tät avslutning. Ural gjorde ett tappert lopp i dödens och med en flygande avslutning kom Dokonjo. Det dock för sent – Secret Mission vann på 1.12,8a/1640.

*Att Pastor Power skulle vara vinnaren i Klass 1-försöket kanske man inte trodde efter det att han slungat sig i galopp direkt i starten. Men Johan Untersteiner gav inte upp för det. Fyraåringen tog sig tillbaka i loppet och med fritt spelrum in på upploppet levererade Pastor Power en ruskig avslutning – segergreppet kopplades faktiskt säkert kort före mål. En väldigt imponerande insats på 1.14,4a/2140 meter. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/22/v75-79/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top