JUST NU – PÅ FD: Häpnas av AIK:s storstjärnor – jackpot på topplistan

Advertisements
Foto: Bildbyrån

I väntan på nästa års allsvenska rankar FD:s krönikör Magnus Österberg de fem spelare som var bäst på sin position 2018. Nu är tiden kommen för den kanske svåraste och mest konkurrensutsatta positionen: Innermittfältarna.

FD LISTAR TOPP FEM BÄSTA CENTRALA MITTFÄLTARE I ALLSVENSKAN 2018 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

Kommentar från Magnus Österberg:

– Otroligt svårt då det finns så många kandidater. Många allsvenska lag spelar numera med tre innermittfältare och konkurrensen blir då mördande. Det är väldigt många bra centrala fältare som varit mycket bra under en lång period. En sådan som Muamer Tankovic har varit väldigt bra och kom ju också med till januariturnén, vilket säger en del. ”Mujo” ryms ändå inte på denna lista, så stor är konkurrensen! Inte heller namn som David Batanero eller Alexander Fransson får plats här. Som ni hör har detta varit väldigt svårt, men till sist har jag ändå kommit fram till de fem bästa centrala mittfältarna i allsvenskan 2018!

1. Kristoffer Olsson, AIK. 

– Exploderade direkt när säsongen startade och visade hög, HÖG nivå och det är den nivån som tagit honom till det riktiga landslaget och som också kommer ta honom till en bättre liga. Det finns inte så mycket att säga än att ”Koffe” varit helt fenomenal.

2. Simon Thern, IFK Norrköping.

– Steppat upp efter AIK. Känns som att spelsättet i Norrköping passar Thern bättre med lite mer fria tyglar. Hans egenskaper har helt enkelt kommit till sin rätt mer i ”Peking” och varit lagets motor hela säsongen. Blev ännu bättre när Alexander Fransson värvades in i somras.

3. Anders Christiansen, Malmö FF.

– Allsvenskans bästa spelare när han lämnade i vintras och när han nu kom tillbaka i juni var han verkligen den spelare som MFF behövde. Gav laget en bättre balans och snacka om att Uwe Rösler fick ett vasst verktyg på mitten! Kanske inte stuckit ut på samma sätt som innan han lämnade för Belgien, men han har varit otroligt bra även i år och jag håller honom exceptionellt högt!

4. Enoch Kofi Adu, AIK.

– Ska ha viss kredd i att det gått så bra för Kristoffer Olsson i år. Olsson har fått en annan frihet med Adu på planen och ghananen har bidragit med ett lugnt och positionsspel som varit väldigt nyttigt för hela AIK. En väldigt viktig bricka i att SM-guldet bärgades!

5. Sebastian Larsson, AIK.

– Jag har aldrig varit en speciellt stor supporter av Sebastian Larsson när han varit i landslaget, jag har tyckt att han varit en ganska tråkig spelare. En gnuggare som gnällt mycket, som när tvingades spela högerback och så vidare. MEN skillnaden när han kom in till AIK har varit markant. Han lät Adu och Koffe fortsätta med sitt spel och göra det som de är bra på, men Seb kom in direkt med bravur och gjorde ett ofantligt bra jobb. Efter alla år utomlands kan det kanske vara svårt att ta en roll, men Seb har visat sin storhet och följt Rikard Norlings mall – och gjort det otroligt bra!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/23/just-nu-pa-fd-hapnas-av-aiks-storstjarnor-jackpot-pa-topplistan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *