JUST NU – PÅ FD: Saknaden efter Djurgården – ”Jag märkte det nu”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Amadou Jawos sejour i Djurgården är över. Femårskontraktet med Stockholmsklubben har löpt ut och i år var anfallaren utlånad till Frej i superettan där han kände viss saknad av att inte spela i Dif.
– Jag märkte det nu haha. Det finns saker i Djurgården som man kanske inte uppskattade tidigare men som är väldigt bra, säger Jawo till FotbollDirekt.se. 

Efter dundersuccén i Djurgården som utlånad från Elfsborg 2013 köpte Stockholmsklubben loss Amadou Jawo. Anfallaren kritade på ett femårskontrakt och det var kring Jawo som lagets anfall skulle byggas kring.

Men det blev aldrig samma framgångar för Jawo efter det. De tolv mål som han gjorde 2013 kom han aldrig upp i igen – inte ens sammanlagt under 2014-2017.

Endast ett inhopp i allsvenskan i fjol och inför den här säsongen, när han var inne på avtalets sista år, lånades Jawo ut till Frej i superettan – 34-åringens moderklubb.

Väl i Täbylaget hade folk säkerligen förväntat sig att Jawo skulle bära Frejs offensiv, men så blev det inte.

LÄS: BOSSE ANDERSSONS STORA ORD KRING DJURGÅRDSSUCCÉN 

Elva matcher, varav sju från start, blev Jawos facit – och inte ett enda mål. Anfallaren är naturligtvis besviken.

– Det gick inte som jag ville. Vi började dåligt och sedan fick jag knäskadan. Jag tyckte att jag kom in i det bra, men sedan var jag borta i tio veckor. Vi började vinna matcher och jag hamnade utanför laget. Vad ska jag säga, det var olika omständigheter som gjorde att jag inte spelade så mycket som jag själv tycker att jag borde. Den stora grejen för mig är att jag måste träna mer än andra för att hålla mig skadefri, detta på grund av min ålder. Jag har varit väldigt mycket skadad i år, något jag aldrig tidigare varit. I Djurgården tränade vi 1-2 fler pass i veckan och det fanns mer folk runtomkring där som man kanske inte uppskattade tidigare, men som är väldigt bra. Folk som gav en personliga scheman och så vidare, berättar Jawo för FotbollDirekt.se.

Det var mer lyx i Djurgården?

– Jag märkte det nu haha. Som sagt, när man kommer upp i ålder måste man träna mer, inte tvärtom. När man är yngre är det annorlunda, men det här har varit en bra läxa för mig. Givetvis är man inte nöjd med noll mål, men jag tycker att jag kommit in med andra saker i laget som rutin och så som kanske inte visat sig på planen, men som ändå kommit till användning.

34-åringen var bara på lån hos Frej som med nöd och näppe klarade sig kvar i superettan. När nu kontraktet med Djurgården löpt ut vet inte Jawo vad som väntar.

– Jag har lite olika alternativ. När jag kom till Frej var jag lite trött på fotbollen, men nu har glädjen kommit tillbaka. Jag kollar på lite olika alternativ och jag kommer spela så länge att jag tycker det är roligt, vilket jag fortfarande tycker att det är. Men jag är 34 år och måste tänka på familjen. Det är inte så att ”jävlar, nu ska jag till landslaget”. Men men, så länge jag tycker att det är kul kommer jag fortsätta spela, säger Jawo som vid sidan av fotbollen praktiserat på en bank.

– Det har varit väldigt bra för mig. Det blir en softare övergång till arbetslivet än att bara helt plötsligt sluta tvärt. Slutar man spela på den här nivån är det extremt svårt att komma tillbaka igen, då blir det snarare att man spelar med polarna i division 3, division 4 eller division 5. Jag har ställt mig själv frågan om jag vill sluta med elitfotbollen, men nej, det vill jag ju inte! Den här praktiken har varit perfekt för mig, man är ju inte så dum att man inte kommer ha något efter karriären.

Du nämnde att du har lite olika alternativ. Är det superettan som gäller nu eller?

– Ja exakt, det är superettan. Vad ska man säga… Verkligheten har kommit ikapp nu, men det är en bra serie tycker jag. Jag hade aldrig spelat i superettan förut, men varje match är svår. Det är inte lätt att sätta fingret på det, men det känns som att de flesta i superettan vill vidare och det gör att alla ger allt hela tiden. Det är en tuff serie!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/23/just-nu-pa-fd-saknaden-efter-djurgarden-jag-markte-det-nu-jul/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *