JUST NU – PÅ FD: Tomheten i Hammarby – ”Men vad fan ska man göra”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Inför 2015 års allsvenska värvades Mats Solheim till Hammarby. Med tanke på att Kennedy Bakircioglü nu lagt skorna på hyllan är norrmannen den spelare i nuvarande trupp som varit i klubben längst. 31-åringen medger fortsatt besvikelse över den missade Europaplatsen.
– Det var jättetråkigt, men vad fan ska man göra? Det är bara att släppa och gå vidare, säger ytterbacken till FotbollDirekt.se.

Det var inför 2015 års allsvenska som Mats Solheim värvades till Hammarby. Norrmannen hade haft Nanne Bergstrand i Kalmar och var en av flera KFF-spelare som värvades in till Bajen. Två andra var Måns Söderqvist och Melker Hallberg. Medan dessa två inte blev kvar särskilt länge är Solheim nu den spelare i Hammarbys trupp som varit i klubben längst, detta efter att Kennedy Bakircioglü lagt skorna på hyllan.

– Ja, nu när Kennedy slutat är det väl så. Kul att man fått förtroendet så pass länge som i en storklubb som Hammarby. Det är bara roligt, säger Solheim till FotbollDirekt.se.

På tal om Nanne Bergstrand, hur ser du på att han nu lämnat Kalmar?

– Det är tråkigt för honom, men han kände väl att motivationen inte fanns för att leda laget nästa år och så var han sjukskriven tidigare i år också. Men Nanne kanske kommer tillbaka igen. Vissa tränare är väl 85-90 år innan de slutar, säger norrmannen med ett leende.

LÄS: INTERNATIONELLA STJÄRNAN RYSER ÖVER KENNEDY – ”OTROLIGT FIN PERSON – UNNAR HONOM ALLT GOTT” 

Desto mer allvarlig min har Solheim när han pratar om det trista slutet på säsongen för Hammarby. Laget, som länge toppade allsvenskan, låg trea inför sista omgången och därmed var den sista Europaplatsen deras. Men så fick Bajen bara 3-3 borta mot Östersund samtidigt som Malmö vann hemma mot Elfsborg – och vips var det i stället MFF som säkrade Europaplatsen på Hammarbys bekostnad. Solheim känner bitterhet.

– Det här är vår sämsta placering på hela säsongen och det är där vi slutar… Det är många som är väldigt besvikna över att komma fyra i tabellen, konstaterar 31-åringen och fortsätter:

– Det var jättetråkigt att förlora Europaplatsen på målskillnad, verkligen… Besvikelsen sitter fortfarande i, men vad fan ska man göra? Det är bara att släppa och gå vidare.

Det är ju heller inte kört ännu. Vinner ni cupen alternativt att topp 3-lagen AIK, Norrköping eller Malmö gör det så kommer ni till Europa ändå! Det måste kännas som en tröst?

– Ja, statistiskt finns det fortfarande bra möjligheter för det, men vi kan ju inte utgå från det… Det hade varit skönare att ha det på plats redan nu i stället för att behöva vänta till cupen. Så ja, det hade varit skönt att ha klart med det, men vi har fortfarande stor chans att nå Europa.

Solheim har ett år kvar på kontraktet med option på ytterligare ett år. Den här säsongen fick han främst agera backup åt Simon Sandberg till höger och Neto Borges till vänster i backlinjen. Totalt blev det 15 allsvenska framträdanden i år, varav nio från start.

– Det är hård konkurrens, men jag tycker att jag gjort det bra när jag spelat. Som sagt, tuff konkurrens och de som spelat har gjort det bra. Det är bara att respektera besluten och jobba på. Jag tycker ändå att jag bidragit när jag hoppat in och även när jag spelat från start.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/23/just-nu-pa-fd-tomheten-hammarby-men-vad-fan-ska-man-gora/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *