PÅ FD: Malmös succéaffär i fokus – ”Solklart att han inte tappat i klass”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

I mitten av juli stod det klart att Malmö i konkurrens med Djurgården hade tagit Marcus Antonsson från Leeds. En värvning som nu dragit in många gånger sitt pris – redan efter bara fem månader.
– Jag tittade i timtals på Marcus innan vi bestämde oss. Det var solklart att han inte hade tappat i klass i England, berättar sportchef Daniel Andersson för FotbollDirekt om en affär som kommit att betyda så mycket.

Malmö FF:s förhandlingar med klassiska Leeds slutade med en summa på blygsamma 5 000 000. Marcus Antonsson som hade gått och blivit lite bortglömd i England gick på rea när MFF vann dragkampen mot bland annat Djurgården.
En affär som i dag är en maximal hit.
Vi ska ju komma ihåg hur bara det senaste målet borta mot Besiktas som säkrade avancemanget till Europa Leagues gruppspel – bara det var värt 16 000 000.
Nu var det långt ifrån det första rasslet för den 27-årige anfallaren vars målproduktion i övrigt starkt bidragit till skåningarnas totala intäkt så här långt som nu är uppe i 85 000 000. Minst.
Detta enligt Kvällsposten.

Marcus Antonsson gjorde mål i tre raka Europa League-matcher på slutet och nu kan det rimligen bli svårt att behålla honom. Enligt uppgifter till FotbollDirekt i dag så finns flera klubbar med framfört intresse.
– Nja, vi sitter ju nu i en ännu bättre sits än tidigare. Detta har ju inbringat nya stora pengar för oss, plus att vi har långa kontrakt med de flesta spelare, säger Daniel Andersson till FotbollDirekt.se:
– Så vi behöver ju verkligen inte sälja och har ju onekligen möjlighet att långtgående säga nej till saker kring som exempelvis Antonsson. Alltså vi måste tänka på den här Chelseamatchen nu och verkligen ge oss chansen. Det ska vi göra och då kan det också bli aktuellt med nya spelare.

Bud redan på Marcus Antonsson? Det han gör gör han ju på så hög nivå att det närmast borde vara givet med påringningar direkt?
– Jag vet inte…nej, men ingenting konkret på bordet i alla fall. Men det kan å andra sidan väldigt snabbt förändras.

Vilken värvning han har blivit. Speciellt att se när en hit uppstår, alldeles oavsett sammanhang, musik eller vad du vill?
– Man lägger ju ner en väldig tid på det man gör så det är klart att det känns otroligt bra när det blir så som det blivit med som exempelvis Marcus.

Hur minns du tillbaka kring ett namn som var lite bortglömt. Lyckades inte i Leeds, däremot lite bättre i Blackburn men där fick han inte vara kvar till sist…
– Att jag tittade timtals på film från hans matcher innan vi bestämde oss…men också live. Sedan pratade jag med många människor som vet mycket om honom. Och den bilden blev bra, detta tillsammans med en mycket fin personlighet. Det var solklart att han inte hade tappat i klass i England.

Är du överraskad över att det gått så snabbt för honom att göra resultat för er, det är bara fem månader och han var inte i matchform direkt när ni tog honom.
– Det har gått snabbt och han har också gjort det i den hårda konkurrens vi har. Men överraskad kan jag ju inte säga att jag är. Det är ju den här klassen vi trodde att han hade men det är klart att det har gått snabbt. Han var ju rostig när han kom. Han hade inte spelat matcher på länge och kom väl i stort sett direkt från sin semester, säger Daniel Andersson och kommer in på det märkvärdiga i att som exempelvis Antonsson petad i Leeds och Markus Rosenberg lika utanför i West Bromwich för ett antal år sedan – att båda nu återser England och självaste Chelsea i en stor Europamatch?

– Ja, haha. Jag har inte funderat så mycket över att det är så. Premier League och England är speciellt. Det gäller att hamna i rätt miljö. Det är det som är så speciellt i fotbollen. Ibland gör man inte det och så gör man det och är en helt annan spelare. Det där är alltid speciellt.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/23/malmos-succeaffar-fokus-solklart-att-han-inte-tappat-klass/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *