JUST NU – PÅ FD: Här är MFF vinnare – men Hallenius före Rosenberg

Advertisements
Foto: Bildbyrån

I väntan på nästa års allsvenska rankar FD:s krönikör Magnus Österberg de fem spelare som var bäst på sin position 2018. Till slut har vi nu kommit till de centrala anfallarna! 

FD LISTAR TOPP FEM BÄSTA FORWARDS I ALLSVENSKAN 2018 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

1. Marcus Antonsson, Malmö FF.

– Den bästa sommarvärvningen utifrån vad de allsvenska lagen behövde. Antonsson har levererat precis så MFF ville. Han har alltid visat bra karaktär trots att han inte alltid fått starta, inte minst i Europa League. Men ja, Antonsson har alltid levererat även när han hoppat in och jag hävdar ganska bestämt att det djupledsspel som han besitter är överlägset jämfört med de andra anfallarna i allsvenskan.

2. Henok Goitom, AIK. 

– Fått vara hel hela säsongen vilket han själv sagt handlat om fokus och återhämtning. Han har blivit mer vis med åren och han vet själv vad han klarar av och behöver. I vintras fick han ta över bindeln efter Nisse Johansson och axlat den manteln med bravur. Henok har en otrolig smartness och bidrar väldigt mycket i spelet, men gjorde också tolv allsvenska mål i år. Som sagt, en fruktansvärt smart spelare och jag är inte förvånad över att hans nya avtal som sträcker sig över nästa säsong sedermera går över till en ledarroll i AIK.

3. Linus Hallenius, Gif Sundsvall.

– Skyttekungar växer inte på träd direkt och med sina 18 mål svarade Hallenius verkligen för en mäktig comeback på den allsvenska scenen. Han lyckades ju inte i Italien och fick det inte att stämma i vare sig Bajen eller Helsingborg efter utlandssejouren, men nu har Hallenius förvaltat förtroendet som Sundsvalls stora ledare och målskytt. Hallenius borde ha varit med på januariturnén – för han har varit otroligt bra i år!

4. Markus Rosenberg, Malmö FF.

– Det går ju inte att bortse från att Rosenberg fortfarande är en av allsvenskans bästa anfallare, både rent kvalitativt och hur mycket han betyder för MFF. Rosenberg är en otroligt bra spelare och han har definitivt ett år kvar i kroppen!

5. Nikola Djurdjic, Hammarby.

– Inhämtad för att tillföra attityd och spetsegenskaper – vilket Djurdjic onekligen gjort. Kanske hade svårt att hitta rätt fokus ett tag, men i det stora hela har han levererat poäng och dessutom spelat som Hammarby vill att han ska spela. Djurdjic är en karaktär som vet vad han är bra på och det har han kört på till hundra procent.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/24/lista-rankar-allsvenskans-fem-basta-anfallare-jul/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *