JUST NU – PÅ FD: Tio namn ute på marknad – hoppas övertyga Dif-stjärnan

Advertisements

Det är ett flertal spelare som sitter på utgående avtal med sina respektive klubbar. FotbollDirekt har här rankat tio av de allra hetaste spelarna. Namn som Jiloan Hamad, Chinedu Obasi, Emil Salomonsson och Kerim Mrabti. Den sistnämnde har nye Kim Bergstrand visat att han, om möjligt, vill behålla.

Du kan köpa eller så kan du fynda Bosman-värvningar.
Det finns flera kvalitativa spelare som sitter på utgående avtal, här nedan följer en lista med de allra hetaste.

Frågan är hur många av dessa som kan tänka sig/eller våga gå till allsvenska konkurrenter?
Vågar ett namn som Kerim Mrabti som tidigare varit MFF-aktuell tänka den tanken? Östersunds Dennis Widgren lär hur som helst vara beredd att göra det. Bajen och Häcken har varit uppe för honom, liksom en dansk klubb.

Här är tio heta allsvenska namn som är med utgående kontrakt från årsskiftet eller som precis som fått se sina kontrakt gå ut.

Jiloan Hamad

Kommentar:
– En eftertraktad spelare som sitter på ett utgående avtal med Hammarby. Startade säsongen strålande med poäng hela tiden. Formen stannade av efter sommarens VM-besked. Men är trots det het på marknaden och lär hamna i en annan klubb än Bajen. Har valt att träna med ÖSK efter säsongen.

Troligt stanna: 2/5

2. Kerim Mrabti

Kommentar:
– Har velat bort från Djurgården länge men har fram tills nu inte fått röra på sig. Nya tränare som dessutom känner spelaren väl efter Sirius tiden, men det räcker inte. Detta trots att Kim Bergstrand visat så mycket han tycker om detta namn  Här blir det sannolikt en utlandsflytt och lite vad som helst känns det som.

Troligt stanna: 0/5

3. Rasmus Elm

Kommentar:
– Här är det inte frågan om han byter klubb för det tror jag inte utan frågan är om han spelar vidare överhuvudtaget. Jag är lite tveksam till det. Hans magbesvär har varit ett sorgligt kapitel i en annars så lovande karriär. En fantastisk spelare som inte lär vara intresserad av annat än KFF.

Troligt stanna: 3/5

4. Alexander Milosevic

Kommentar:
– Gjorde en jättesäsong för guldvinnande AIK och har nog flera klubbar efter sig. Lyckades inte förra vändan han var ute och testade lycka i Europa. Har nog mognat en del sedan dess. Det har han ju gjort. Vilket år han gjort sedan ett namn som Nisse Johansson försvann.

Troligt stanna: 1,5/5

5. Emil Salomonsson

Kommentar:
– Har redan deklarerat att det inte blir någon fortsättning i Göteborg. Nu återstår bara en ny klubbadress för spelaren. Jag tror ett pengastint alternativ är det som ligger närmast till hands här och sen tillbaka till Blåvitt. Detta är en spelare som halva allsvenskan borde vara intresserad av. Vi tror att Emil kan få ett lyft med en ny miljö. Har ännu mycket i sig och har kapacitet att rankas som en allsvensk försvarare av toppklass.

Troligt stanna: 0/5

6. Dennis Widgren

Kommentar:
– Det här har utvecklat sig till en transfersoppa utav guds nåde. Först var det Hammarby sen var han helt plötsligt klar för Häcken och nu är det hetaste budet Danmark. Det som är säkert är att det inte blir någon fortsättning i Östersund. Bajen ser närmast ut, medan han förefaller ha fått Häcken att tröttna.

Troligt stanna: 0/5

7. Chinedu Obasi

Kommentar:
– Var inte lika lyckad i Elfsborg som i AIK likt den Muhamed Bangura som kom till Elfsborg istället för AIK. Är dock fortfarande i sina bästa stunder allsvenskans bästa spelare. Tror det finns stora chanser för att vi hittar Obasi i allsvenskan även nästa år. Blåvitt kanske? AIK blir det knappast, även om det, enligt FD:s uppgifter, är stjärnans eget favoritalternativ.

Troligt stanna i Elfsborg: 2/5

8. Nahir Besara

Kommentar:
– Har varit helt otrolig i Örebro vissa matcher, och ser tyvärr ut att lämna klubben för deras del. Det luktar åt att Besara väljer ett allternativ där han får en bra lön varje månad. Såg ett tag ut som om Hammarby fanns där, sedan har det tystnat. Är någonting möjligen på gång i det tysta? Ett Bajen som kan stå inför flera spelarförluster.

Troligt stanna i Örebro: 1/5

9. Kennedy Igbonananike

Kommentar:
– Har gjort det bra sedan han kom tillbaka till Sverige och allsvenskan. Tror han trivs rätt bra i Örebro för tillfället och kan mycket väl skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Kennedy hade passat bra in som ett andraalternativ i flera allsvenska klubbar. Dif, Hammarby och Norrköping. Även Östersund och IFK Göteborg hade kunnat passa.

Troligt stanna: 3/5

10. Erik Björkander

Kommentar:
– Har ryktas om ett flertalet klubbar och mycket talar för att den duktiga mittbacken lämnar Sundsvall för större uppdrag. Den klubben som får Björkander kommer förmodligen göra ett kap. Vem tar honom, det är ett namn som borde finnas för många scouter – och det högt upp.

Troligt stanna: 0/5

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/24/just-nu-pa-fd-tio-namn-ute-pa-marknad-hoppas-overtyga-dif-stjarnan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *