Alltjämt saknas guldmedaljen från supersäsongen – ”Säkert redan sålt den”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Vidar Örn Kjartansson startade bara 18 matcher för Malmö FF men lyckades ändå med konststycket att göra hela 14 mål. Med det bidrog han stort till att det blev SM-guld för MFF det året. I den isländska podcasten 90 minuter berättar spelaren om sin fina tid i klubben – och om att någon guldmedalj har han minsann aldrig fått.
–  Om jag känner Kari rätt så sålde han säkert den, säger Kjartansson skämtsamt i podcasten.

Malmö var på jakt efter en anfallare efter att Nicola Djurdjic lämnat klubben för tyska Augsburg inför säsongen 2016. Valet föll på islänningen Vidar Örn Kjartansson som höll till i Kina efter att han öst in mål i Vålerenga året innan.

I den isländska podcasten 90 minuter berättar Kjartansson att han i efterhand ångrat flytten till Kina, som han gjorde för pengarnas skull.

Målet var hela tiden att komma tillbaka till Europa, efter att ha nobbat anbud från både Holland och Turkiet blev det till slut Sverige och spel i den himmelsblå tröjan, där det inte var alldeles enkelt till en början:

– Jag visste att jag var dyr med deras mått och kände att jag rimligen borde få speltid. Jag är väldigt tacksam för det tålamod de visade. Jag var i dålig form och gjorde inte mål i de sex första matcherna. Dålig form och lite för lätt träningsnivå gjorde att det tog tid. Utanför planen var jag också lite stressad. Stressad över EM-uttagningen och att jag var på väg att bli pappa. Jag tror att jag tänkte för mycket, säger Kjartansson i podcasten 90 minuter.

Han beskriver en tung första tid i Malmö.

– Som sagt, jag gjorde inte mål och kände att folk runtomkring började bli kritiska. Det var stor press. Det är ett lag som alltid ska vinna. Men tack och lov, jag fick fortsatt förtroende och i den sjunde matchen gör jag ett hattrick Jag är oerhört tacksam. Hade de slängt ut mig och placerat mig på bänken där och då, så hade självförtroendet försvunnit helt, säger anfallaren i podcasten 90 minuter.

28-åringen stannade bara en halv säsong i MFF innan han sommaren 2017 såldes vidare till Maccabi Tel Aviv. Enligt Kjartansson var allsvenskan ett bra skyltfönster, som resulterade i bland annat anbud från tyska Stuttgart.

Innan flytten hann anfallaren med att spela tillräckligt många matcher för att vara berättigad till en av de SM-guldmedaljer som hans lagkamrater vann senare på hösten.

Den har han däremot inte sett till. Den kan, eventuellt, finnas kvar hos Kári Árnason, Kjartanssons lagkamrat i både Malmö FF och det isländska landslaget.

– Kári sade att han skulle ta hand om den men jag fick aldrig se den. Om jag känner Kari rätt så sålde han säkert den, säger måltjuven skämtsamt i podden.

– Nej, jag vet inte. Den kanske kommer.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/27/alltjamt-saknas-guldmedaljen-fran-supersasongen-han-har-sakert-redan-salt-den/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *