JUST NU: Åklagaren överklagar friande dom mot Etuhu: ”Goda förutsättningar”

Advertisements

I tingsrätten gick den förre AIK-stjärnan Dickson Etuhu fri. Men matchfixningsdomen om mutbrott överklagas nu till hovrätten.
– Jag menar att det finns goda förutsättningar för att hovrätten ska ändra på domen, säger Johan Lindmark till SR.

Den 6 december gick den förre AIK-spelaren Dickson Etuhu och hans kumpan upp i Stockholms tingsrätt – ställda inför rätta för grovt mutbrott i samband med matchen mellan IFK Göteborg och AIK 2017.

Den uppmärksammade rättegången ledde dock till en friande dom för duon som åtalades för att ha erbjudit AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos en muta för att fixa resultatet i matchen.

Rätten ansåg inte att samtalet mellan Stamatopoulos och de två misstänkta haft ett tillräckligt konkret innehåll för att nå upp till ett straffbart muterbjudande.

AIK:s klubbdirektör Jens T Andersson uttalade sig efteråt på klubbens hemsida, där han tydligt hoppades på en överklagan.

– Läser man tingsrättens dom så ser man att de lägger en väldigt god grund för att det här ska kunna bli en ändring i hovrätten, säger han och fortsätter:

– De sätter ju faktiskt tilltro till vad vittnet har berättat, men att det här samtalet inte var tillräckligt konkret. Där gör jag en annan bedömning som jag tycker det är viktigt att hovrätten ska få pröva.

Nu överklagas domen av kammaråklagare Johan Lindmark.

– Jag menar att det finns goda förutsättningar för att hovrätten ska ändra på domen så att de tilltalade döms för grovt givande av muta, säger han till SR. .

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/27/just-nu-aklagaren-overklagar-friande-domen-mot-etuhu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *