JUST NU – PÅ FD: Daniel Anderssons MFF-magi – TVÅ namn med

Advertisements
Foto: Bildbyrån

I väntan på nästa års allsvenska rankar FD:s krönikör Magnus Österberg de fem bästa nyförvärv i allsvenskan 2018 – och det är Malmös sportchef Daniel Andersson som prisas!  

FD LISTAR TOPP FEM BÄSTA NYFÖRVÄRV I ALLSVENSKAN 2018 – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

1. Marcus Antonsson, Malmö FF.

– En rätt dyr värvning och det är väl bara MFF och AIK som kan göra sådana köp, men Antonsson var verkligen helt rätt för MFF. Han hade superbra egenskaper redan i Kalmar och även om utlandsvistelsen inte blev succé har han ändå blivit en bättre spelare borta i England. Nu i MFF har Antonsson dessutom visat väldigt bra karaktär. Det är ju inte alltid som han fått starta, men oftast när han kommit in har han varit bra. En målmaskin och trots hög prislapp väldigt välinvesterade pengar!

2. Enoch Kofi Adu, AIK.

– Den pusselbit i AIK som gjorde att Kristoffer Olsson kunde ta ytterligare steg och Adu har själv varit väldigt bra. Verkligen passat in i balansrollen på mittfältet. Gjorde hela laget bättre och har varit väldigt jämn i sitt spel. Jättebra värvning och inte heller speciellt dyr. AIK vann guld och det ska Adu ha kredd för!

3. Simon Thern, IFK Norrköping. 

– Fick ett lyft i år jämfört med tiden i AIK i fjol. Hans egenskaper passar bättre in i Norrköping och nu har han också fått en större roll – något han axlat på ett väldigt bra sätt. Varit extremt nyttig för Norrköping och likt Adu väldigt jämn i sitt spel. Klockren värvning!

4. Isak Pettersson, IFK Norrköping.

– Ser ju inte ut som alla andra allsvenska målvakter eftersom han är kortare (181 centimeter) men helt fantastisk med fötterna för att vara keeper! Jag surrade med honom under försäsongslägret i Portugal och när jag frågade vem som skulle stå i allsvenskan mellan honom och David Mitov Nilsson sa han ”Vi får se, vi kommer kriga”. Vi alla trodde nog att Mitov skulle stå, men Pettersson har verkligen vuxit ut till förstamålvakt och det går ju inte att peta en sådan spelare. Likt Norrköping blev han bara bättre och bättre i år! Dessutom utsedd till årets målvakt på Allsvenskans Stora Pris.

5. Anders Christiansen, Malmö FF.

– Inte lika dominant som innan han lämnade MFF, men har sedan återkomsten i somras verkligen tillfört det som skåningarna behövde på mittfältet med sitt tvåvägsspel. Han har fyllt den funktionen och gav hela Malmös spel bättre balans. Det var det som var lite skevt under Magnus Pehrssons ledning i våras, att det inte fanns någon balans – men nu med Christiansen kom balansen tillbaka! Dansken har varit en högst bidragande orsak till att MFF fixade tredjeplatsen och dessutom tog sig till Europa Leagues gruppspel!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/27/lista-rankar-allsvenskans-fem-basta-nyforvarv-jul/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *