Svenske landslagsmålvakten förpassad till bänken – ”Det är ju konkurrens”

Advertisements

Den svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson har varit given mellan stolparna i Guingamp de senaste säsongerna. Men i två matcher i rad har han nu fått stå åt sidan till förmån för Marc-Aurele Caillard.
– Andrekeepern har gjort det bra när han fått stå. Han tog ändå sex straffar av elva eller tolv mot Nice och gjort det stabilt, säger spelaren till Fotbollskanalen. 

Karl-Johan Johnsson har de senaste säsongerna växt ut till en stabil målvakt i den franska högsta divisionen. Men nu är hans plats hotade i laget, i de två senaste matcherna mot först Nice i den franska cupen och sen mot Monaco i ligan har han petats:

– Andrekeepern har gjort det bra när han fått stå. Han tog ändå sex straffar av elva eller tolv mot Nice och gjort det stabilt. Själv har man ändå släppt in ganska mycket mål under säsongen och det har gått halvknackigt för laget och en del prestationer från min sida kanske inte heller har varit så bra. De kände väl att han var i bra slag och att de ville testa honom, säger Johnsson till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen: Är du orolig för din plats i laget?

– Det är ju konkurrens, om jag inte spelar tillräckligt bra får jag ta det. De byter ju utespelare ofta, men det blir ju lite speciellt när det handlar om målvakter eftersom det är svårt att få speltid som andrekeeper. Men han (tränaren) sa att det inte är något permanent och att han är fullt medveten om mina kvaliteter. Tränaren ville testa andrekeepern och han hade kanske inte jättemycket att göra vid målen mot Monaco. Vi får se, det blir fajt om platsen nu.

Guingamp har denna säsongen haft det tufft, laget ligger för närvarande sist i den franska ligan efter 18 spelade omgångar. Klubben har dessutom släppt in flest antal mål, något som inte är så bra om man är målvakt för laget:

– Det har varit en tung säsong för laget och även för mig, jag har släppt in mycket mål. Sedan är det flera av målen som jag inte kunnat göra så mycket åt, det är inte så att jag slängt in 50 procent av målen. Det är några mål där man känner att man kunnat göra det bättre, men det är ju väldigt skickliga spelare när de får lägen – de är kliniska. Det som har varit frustrerande är att man inte har haft så mycket att göra i matcherna, men ändå så har man fått släppa in två-tre mål. Man har inte fått visa så mycket och det är det som varit frustrerande – det känns inte som man fått visa sitt kunnande, utan bara fått plocka ut bollen ur nätet, säger Johnsson till Fotbollskanalen.

Karl-Johan Johnsson har tidigare berättat att han är sugen på att gå till en större klubb än Guingamp, men en flytt är inte aktuell i vinter:

– Nej, för tillfället ska det mycket till för att jag ska gå i januari. Speciellt som målvakt känner jag att det ska till någonting drastiskt och dessutom ska man ju gilla mig som spelare. Klubben är inställd på att försöka få mig såld i sommar.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/27/svenske-landslagsmalvakten-forpassad-till-banken-inte-sa-att-jag-slangt-50-procent-av-malen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *