Högaktuell för sportchefsjobbet i Blåvitt – ”IFK är en jätteintressant klubb”

Advertisements

IFK Göteborg håller på att installera en viktigt hörnsten inför nästa år, en ny sportchef. Nu kommer Fotbollskanalen med nya uppgifter kring att danske Ole Nielsen ska var högaktuell för jobbet.

Det har varit många om och men kring sportchefsposten i IFK Göteborg. I oktober fick den ifrågasatte Mats Gren till slut lämna rollen. Jonas Olsson kom in som en temporär lösning på jobbet.

En permanent lösning har dock inte presenterats, en som dock har avstått jobbet är just den tillfälligt tillsatte Olsson som inte ville bli långvarig i rollen som sportchef.

Nu kommer Fotbollskanalen med nya uppgifter kring att klubben ska vara intresserade av den danske Ole Nielsen, som bland annat tidigare varit sportchef i danska Randers, Viborg och Sönderjyske.

– Ja, jag har varit i dialog med IFK, bekräftar Nielsen för Fotbollskanalen.

– Vi har haft en riktigt bra dialog hittills. Det är väl först och främst ledningen i Blåvitt som ska svara på det, men för min del har det varit en positiv dialog.

Fotbollskanalen: Men inget är klart?


– Nej, det är det inte.

– Jag tror att jag är en av flera personer som är aktuella för jobbet som sportchef i IFK säger Nielsen och fortsätter:

– IFK är en jätteintressant klubb, det råder det inget tvivel om. Klubbens historia är fantastisk och jag skulle också se på det som en fin utmaning att få tillbaka Blåvitt till toppen av svensk fotboll, där de hör hemma. Jag vet om att de har haft ett par tuffa år, så det är också en jättestor och spännande uppgift att ta sig an om det blir av, säger dansken.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson vill inte kommentera ärendet utan svarar: ”Sorry – kommenterar inga spekulationer kring namn överhuvudtaget”, i ett sms till Fotbollskanalen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/29/hogaktuell-sportchefsjobbet-blavitt-ifk-ar-en-jatteintressant-klubb/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *