JUST NU PÅ FD: Om Bajens ”Borgesskifte” – ”Där tror jag det kommer bli perfekt”

Advertisements

Pusselbitarna börjar falla på plats kring Hammarbys ytterbackssituation, Neto Borges ut och Dennis Widgren in, ser ut att bli facit. Många frågor finns att ställa kring affärerna. FD:s krönikör Magnus Österberg ger sin syn på saken.
– Jag tror inte att Widgren besitter samma höga högstanivån som Borges gör men jag tror att helheten i laget kan bli bättre om klubben väljer att lägga de resterande 20 miljonerna på andra delar i laget, säger Österberg till FD.

Neto Borges och Dennis Widgren är två högt aktade ytterbackar i allsvenskan. Borges förväntas lämna för en rekordsumma till Belgien och Widgren å sin sida förväntas ersätta just nämnda Borges i Hammarby.

En affär som är spännande på många sätt. Hur kommer den flärdfulle Borges klara av det tuffa klimatet i Belgien och gör Widgren rätt i att välja Hammarby nu när han har så många erbjudanden att ta ställning till?

Men vi börjar med att syna den ytterbacken som kommer från Brasilien.

Neto Borges ser ut att flytta till Belgien i vad som ser ut att bli en rekordaffär, vad ger du honom för chanser att lyckas där?

– Ja nu är ju Borges faktiskt inte svensk så då blir ju chanserna genast bättre. Vi har dessutom sett andra försvarare som lyckats, jag tänker på namn som Omar Colley och nu Joseph Aidoo, som gör stor succé där borta.

Hur ser du på kritiken som funnits kring hans defensiv. Är han verkligen värd 20 miljoner?

– Ingen spelare som spelar i allsvenskan är ju komplett från början. Det man kan säga är att hans utvecklingskurva gällande det defensiva har varit väldigt bra. Under den här säsongen har det absolut tagits stora kliv på den fronten. Sen har han alltid haft med sig en mycket bra offensiv vilket lite sminkar över de defensiva svagheterna.

Ersättaren till Neto Borges ser ut att bli Östersundsbacken Dennis Widgren som det länge har ryktas om till en rad olika klubbar. Men nu ser Hammarby alltså ut att vinna den kampen.

LÄS: AVSLÖJAR HAMMARBY PRESENTERAR ERSÄTTAR TILL NETO BORGES. 

Är det en rättmätig ersättare till Borges?

– Jag tycker att det är en bra värvning, speciellt om man tittar på flera aspekter. Du får in 20 miljoner och betalar inte ett öre för en fullgod ersättare. Det är bra får man lov att säga. Jag tror inte att Widgren besitter samma höga högstanivån som Borges gör men jag tror att helheten i laget kan bli bättre om klubben väljer att lägga de resterande 20 miljonerna på andra delar i laget.

Hur kommer han att passa in i Bajens sätt att spela?

– Just på den fronten tror jag det kommer bli perfekt. Widgren kommer ifrån ett Östersund som precis som Hammarby vill vara det spelförande laget, han kan den biten utan och innan. Sen kommer han in med en rutin från Europaspel som Bajen kommer ha stor nytta av om man på sikt ska spela ute i Europa.

Till sist, gör Dennis Wigren rätt i att gå till Hammarby?

– Det tycker jag absolut, den resan han har gjort med Östersund har varit fantastisk. Men nu är det dags för ett miljöombyte. Östersund kontra Stockholm blir en stor omställning för spelaren som jag tror kommer vara nyttig, att känna på hur det är att spela i en storstadsklubb med fullsatta läktare varje vecka. Sedan är Hammarby verkligen på gång att etablera sig i toppen – vem vill inte komma till ett sånt lag.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/29/pa-fd-om-bajens-skifte-pa-ytterbacken-dar-tror-jag-det-kommer-bli-perfekt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *