V75: Propulsion kom inte förbi On Track Piraten

Advertisements

Propulsion var årets troligen största V75-favorit och laddas som en av favoriterna mot Prix d’Amérique om en månad. Men i Gulddivisionen på Romme fanns ett hinder som var oväntat tufft – ständigt denne On Track Piraten.

”Alla” hade spikat Propulsion. I Gulddivisionen på Romme gjorde fantomtravaren som tjänat elva miljoner under året ett gästspel i matchningen mot Prix d’Amérique – och spelades till 10 för 10-favorit. Men när krutröken skingrats visade det sig att uppgiften inte alls varit så enkel som de allra flesta hade trott. Återigen var det hedersmannen On Track Piraten som slagit till. Dalahjälten fick förvandla 2640 meter till en sprintuppgörelse – och gick inte att komma förbi.

Medan Örjan Kihlström tog en lugn start bakom Propulsion kastade Hans R Strömberg snart fram ”Piraten” som efter 500 meter fick överta ledningen från Ajlexes Cubano. Med ledningen i det lilla fältet kunde tioåringen sedan dämpa farten betänkligt, första tusen klockades efter 1.16. I samma skede klev Propulsion fram och landade i dödens. Loppets avslutande halvvarv gick i ruskig fart, nedåt 08,5, men förbi ledaren kunde jättefavoriten aldrig komma. Duon lämnade övriga fältet med flera längder över upploppet, men On Track Piraten höll lätt undan med en knapp längd hela vägen.

– Vi fick gå den närmaste vägen och då blir han nöjd, hästen. Jag drog på för fullt 300 meter kvar och vi fick ett försprång då, det räckte ju, sa kusken och tränaren Hans R Strömberg i ATG Live.

Segertiden stannade vid 1.13,7a/2640 meter och On Track Piraten adderade ännu en V75-viktoria till samlingen, förstapriset här var 200 000 kronor. Propulsions tränare Daniel Redén tycktes en smula förvånad över loppets utveckling kort efter mål i ATG Live.

– Han körde väldigt snällt, jag ville ju gärna se hästen trött i dag. Det blev ett märkligt lopp. Vi får se nu då vad som händer, men det här påverkar absolut inte våra planer, sa Daniel Redén.

– ”Piraten” är en bra häst också, alltid extra bra på vintern. Vi räckte inte mot honom i dag, helt enkelt. Det är klart det fanns mycket som jag kunde ha gjort annorlunda, men sedan om det hade räckt till seger det vet jag faktiskt inte. Hästen gjorde ett bra jobb som vanligt även det såklart var lite ovant för honom med broddar, menade kusken Örjan Kihlström.

*****

*Favoritfall i Silverdivision-en. Hårt streckade Global Trust fick göra loppet i dödens på i spets tufft körande Super Zantos. Men när favoriten fick problem med aktionen i sista sväng, kunde Rauno Pöllänen perfekt hitta ut från vinnarhålet med Västerbo Grosbois. Ledaren fajtades emot berömvärt, men kort före mål var det ändå Västerbo Grosbois som fick greppet. Det till segern på 1.13,1a/2140 meter.

*Mycket imponerande vinnare i stoloppet. Oskar Kylin-Blom ersatte i jollen bakom den av Elisabeth Lundholm tränade Laura Sånna som från tillägg placerades som sexa i andraspår. Efter att Cyborg i spets fått varva efter 1.18 tycktes vägen mot segern vara lång för favoriten när hon smög med i ryggar på sista bortre. Laura Sånna hade dock mycket kvar att erbjuda och då hon vreds på i fjärdespår med 300 meter kvar, såg man snart var det skulle sluta. Säker seger i mål på 1.15,7/2160.

*Duktiga Jenny A Björk fick jubla vid målgång i Klass 2. Med den Bo Björk-tränade hemmahästen B.B.S. Poetry noterade hon sin första V75-seger. Loppet blev perfekt för femåringen; medan betrodda duon Kimbee Crown och Bottnas Explosive båda försvann i galopper från start, kunde Jenny hålla upp ledningen. Därifrån kunde B.B.S. Poetry enkelt hålla undan hela vägen på 1.16,1/2140.

*När Reverend Wine provade V75 förra lördagen blev han fast med krafter kvar, de kom väl till pass den här gången i stället. Diederik Meilinks fine femåring fick ett bra lopp av Ulf Ohlsson och lämnade tredje utvändigt med 600 kvar för att snabbt forceras framåt. Ledande Obelix Skift var ett slaget rov redan in på upplopp-et, medan Reverend Wine i säker stil stegande undan på 1.12,7a/1640 meter.

*I det andra stoloppet slog han till igen – Oskar J Andersson. Den här gången var det Lima Mermaid som var seger-vapnet. Femåringen fick ett helt perfekt race i rygg på ledande Whataboutyou Zaz som fick varva på moderata 18,5. Men när ledaren stack undan i sista sväng kom också luckan för Lima Mermaid som enkelt avväpnade ledarinnan till seger på 1.15,9/2140. Ruth J Andersson tränar vinnaren.

*Björn Röcklinger har en fin variant i fyraårige Indy Lane som verkligen var läcker när han gick segrande ur striden i Bronsdivisionen. Kim Eriksson rattade valacken som lämnade fjärde utvändigt redan med varvet kvar och säkert jobbade sig framåt via spåren för att syna ledande Volocity de Vie i sömmarna i sista sväng. Ledaren hade fått öppna hårt och hade inget att svara med sista biten, Indy Lane mycket lätt undan på 1.13,9a/2640 meter. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/29/v75-81/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top